KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliğine, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir, Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“PEYGAMBER EFENDİMİZ’İ (S.A.V) ANLAMAMIZ GEREKİYOR”

‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programda bir konuşma yapan Turgay Aldemir, “Rabbim her günümüzü bugünler gibi Resulü Ekrem Efendimiz (s.a.v) ile birlikte geçirmeyi ve onu anlamayı bizlere nasip etsin. Bir dönemin gün batımına şahitlik etmeyiz. Bir taraftan da yeni bir devrin gün doğumuna hep beraber yine şahitlik etmekteyiz. Geçtiğimiz dönem haksızlığın, adaletsizliğin, zulmün, merhametsizliğin kol gezdiği, insan onurunun ayaklar altına alındığı arzın kirletildiği, nesillerin param parça edildiği, güçlünün zayıfı ezdiği bir çağa tanıklık ettik. Uzun zamandan beri atıl durumda olan benliğimizi harekete geçirip, insanlığımızı ayağa kaldırıp kol kola omuz omuza olarak insanlığımızı yeniden adeta diriltip seferber olmamızın arifesinde yaşıyoruz” dedi.

“BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE DE KUTLU DOĞUM ETKİNLİKLERİMİZ SÜRECEK”

“Şehitkamil Belediyesi olarak Bülbülzade Vakfı ile birlikte bir dizi etkinlikler düzenliyoruz” diyen Başkan Fadıloğlu, “Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) doğumu münasebeti ile Allah’a şükür yıllardır geleneksel hale getirilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde bu senede bu haftayı dolu dolu yaşamaya gayret göstereceğiz. Yıllarca normal şartlarda bırakın kendinizi ifade etmeyi devletin okulları olan İmam Hatip’ler de dahi müfredatlara müdahale edilirken Allah’a şükür son dönemlerde liselerde Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) hayatı ve Kur’an-ı Kerim’in okutuluyor olması çok büyük bir başarıdır. Bundan sonraki süreçte bizler Bülbülzade gibi diğer sivil toplum kuruluşlarıyla da birlikte bu tür etkinliklerle milletimize ve gençlerimize bunun ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gayret göstereceğiz. 

KUR’AN TİLAVETİ İLE GÖNÜLLERİN PASI SİLİNDİ

‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen program Kur’an tilavetiyle başladı. Gönüllerin pasını silen Kur’an tilavetinden sonra sahne alan Hüsn-ü Seda Topluluğu ise tasavvuf müziği eşliğinde okuduğu birbirinden güzel ilahiler ile gönülleri coşturdu. Programa katılan yüzlerce vatandaş da okunan ilahileri can kulağıyla dinledi. Hüsn-ü Seda Topluluğu’nun ilahi şölenin ardından Kutlu Doğum’u anlatan Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan ise vatandaşları çeşitli konularda bilgilendirdi. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) hayatından kesitler anlatan Kayan, her Müslümanın Efendimiz’in (s.a.v) yolundan gitmesini tavsiye etti. Efendimiz’in (s.a.v) izinden gidebilmek için öncelikle tüm sünnetine uymamız gerektiğini dile getiren Kayan, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet’in (s.a.v) her yönünün öğrenilmesini ve öğretilmesini istedi.