MEHMET KAMİL'İN MADALYA VE ŞEHADET BELGESİ ŞEHİTKAMİL'E TEVDİ EDİLDİ

Mehmet Kamil’in Madalya ve Şehadet Belgesi takdimi için Şehitkamil Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen törene; Gaziantep Valisi Davut Gül, Vali Yardımcıları Rızvan Eroğlu, Muhammet Önder, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Gaziantep Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürü Dursun Terzi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Gaziantep İl Müdürü Mustafa Yıldırım, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, Şehit Kamil'in kardeşi Kemal Dilek'in oğlu Yalçın Dilek, kızları Hatice Kılıç, Nevin Günaslan ile basın mensupları katıldı.

 

25 Aralık Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu dolayısıyla tertip edilen törende Gaziantep Valisi Davut Gül, Mehmet Kamil’in Madalya ve Şehadet Belgesi’ni Şehit Kamil'in kardeşi Kemal Dilek'in oğlu Yalçın Dilek’e tevdi etti. Yalçın Dilek de kendisine takdim edilen Mehmet Kamil’in Madalya ve Şehadet Belgesi’ni Şehitkamil Belediyesi adına Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teslim etti.

 

ÇALIŞMAYI YAPTIKLARI İÇİN KENDİLERİNE MÜTEŞEKKİRİZ

Törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Gaziantep, ‘Gazilik’ unvanını hak ederek alan bir şehir. TBMM’nin ‘Gazilik’ unvanı verdiği 3 yer ve kişi var. Gaziantep, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve TBMM. Dolayısıyla çok kıymetli bir unvan. Antep Savunmasında Müslüman nüfusun 4’te 1’bini şehit vererek, kalanları da gazi ederek bu unvan alındı. Tabi alınan unvanın kahramanları var. Şehit Kamil de bu kahramanlardan biridir. Keşke bugüne kadar Mehmet Kamil’in Madalya ve Şehitlik Belgesi verilmiş olsaydı. Bu durumu tespit eden Arif Kurt, Halil İbrahim Yakar, Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na bu çalışmayı yaptıkları için kendilerine müteşekkiriz. Bu çalışmaya destek veren Adalet Bakanımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Mehmet Kamil’in ailesine çok teşekkür ediyorum. Hak yerini bulmuş oldu. Şehit Kamil, binlerce yıl sonra yine bizim gelecek kuşaklarımıza anlatılması gereken kişilerdendir. Bu vesileyle şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum” şeklinde konuştu.

 

TARİHE MAL OLMUŞ BİR OLAY

Kendisine takdim edilen Madalya ve Şehadet Belgesi sonrası açıklamada bulunan Şehit Kamil'in kardeşi Kemal Dilek’in oğlu Yalçın Dilek, “Madalya ve Şehitlik Belgesi’ni, aile olarak Şehitkamil Belediyesine bağışlama kararı aldık. Çünkü tarihe mal olmuş bir olay bu. En iyi koruyabilecek, bunları gelecek kuşaklara aktarabilecek kurum, Şehitkamil Belediyesi olduğu için kuruma bağışlamak istiyoruz” diye konuştu.

 

800 BİN ŞEHİTKAMİLLİ ADINA KABUL EDECEĞİM

Tarafına teslim edilen Madalya ve Şehadet Belgesi namusu kabul edeceğini kaydeden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Mehmet Kamil’in, madalyası ve şehitlik belgesi daha önceden maalesef yoktu. Madalyası ve şehitlik belgesinin verilmesi ile ilgili Adalet Bakanımız, Milletvekillerimiz, Valimiz, Garnizon Komutanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımızın çok büyük emekleri var. Bu konuda emeklerini esirgemeyen, destek veren herkese gönülden teşekkür ediyorum. Ben, Şehitkamil Belediyemiz adına verilen bu emaneti, ismini gururla taşıdığımız Şehit Mehmet Kamil’in, 800 bin Şehitkamilli adına kabul edeceğim. Bu emaneti de namusum kabul edip, inşallah benden sonrakilere devredecek şekilde, sancak mantığıyla hareket ederek koruyacağıma söz veriyorum. Çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

ÇOK YENİ BİLGİLER ÖĞRENDİK

Programda söz alan Gazeteci Arif Kurt, “Biz gazeteci olarak Şehit Mehmet Kamil’in kardeşi Kemal Dilek ile bir program yaptıktan sonra çok yeni bilgiler öğrendik. Madalyasının, şehitlik belgesinin olmadığını öğrendik. Sonrasında Sayın Bakanımızın, Sayın Valimizin, Sayın Başkanlarımızın destekleriyle madalyayı getirttirdik. Bugün bu neticeye ulaştık” ifadelerini kullandı.

 

Gaziantep valisi Davut Gül, programda Madalya ve Şehadet Belgesi ile ilgili emek verenlere çiçek ve ‘Teşekkür Belgesi’ takdim etti.