MİLLETVEKİLİ MAZICIOĞLU İLE BAŞKAN FADILOĞLU?NDAN ENGELLİLERE ZİYARET

ENGELLİLER ENGELLERİ ÇALIŞARAK AŞIYOR

 

Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan Engelsiz Parkı içindeki Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender’i ziyaret eden Milletvekili Mazıcıoğlu ile Başkan Fadıloğlu, daha sonra engellilerin üretim yaptığı atölyeyi gezdiler. Engellilerle bir araya gelen Milletvekili Mazıcıoğlu ile Başkan Fadıloğlu, sorunları yerinde dinleyerek üretilen ürünleri kontrol ettiler. Engellilerin büyük bir özveriyle çalışarak aile bütçesine ve ülke ekonomisine katkıda bulunduğuna tanıklık eden Milletvekili Mazıcıoğlu ile Başkan Fadıloğlu, engellileri tebrik ettiler.

 

“BAŞKAN FADILOĞLU’NA DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ”

 

Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan Engelsiz Park’ı son derece önemsediklerini söyleyen Kalender, kendilerine sürekli destek veren Başkan Fadıloğlu’na teşekkür ederek, “Göreve geldiği günden bu yana bizlere sürekli destek veren Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyorum. Belediye başkanımız sağ olsun engelli kardeşlerimiz ile bizlerin rahatça üretim yapabilmesi için atölyemizin yerini tahsis etti. Ayrıca buraya engelsiz parkı yaparak engelli arkadaşlarımıza çeşitli aktivite imkanı sundu. Bu park sayesinde de semtte oturan çocuklar engelli tanımını daha iyi kavradı. AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu’nun da ziyaret ederek çalışmalarımızı yerinde incelemesi bizlere mutluluk verdi. Biz kentin dokusuna uygun projeler üretiyoruz. Her zaman destek vererek engelleri ortadan kaldırmamıza katkı sağlayan Başkanımıza ve milletvekillerimize bir kez daha çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“HEDEFİMİZ VATANDAŞLARIMIZIN STANDARTLARINI DAHA DA YÜKSELTMEK”

 

Sivil toplum kuruluşları ile birlikte koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirten Başkan Fadıloğlu, vatandaşların standartlarını daha yukarıya çıkarabilmeyi hedeflediklerini dile getirerek, “Gaziantep’te üretilen ürüne katma değer katılarak mamul hale getirilmesi sağlanıyor. Bu yapılırken, Gaziantep’teki ham madde engelli iş gücü ile kullanılarak ekonomiye katkısı sağlanıyor. Bu kurumlar arası iş birliği ile yapılıyor. Bizim amacımız bu millete hizmet edebilmektir. Sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde çalışarak vatandaşlarımızın standartlarını daha yukarıya çekebilmeyi hedefliyoruz. Burada verilen nakış kursları da dahil olmak üzere mevcut kapasite yetersiz hale geldi. Her şeyin bir başlangıcı olacaktı. Bizden önceki belediye başkanlarımızın tahsisiyle burası engellilere verildi. Ancak işlem hacmi artınca burası da yetmemeye başladı. Bizde bundan sonraki süreçte inşallah daha geniş mekanın arayışı içindeyiz. Hem imalatın artması adına hem de engelli kardeşlerimizin daha rahat yaşayabilmeleri adına bir fikir teatisinde bulunduk inşallah en kısa sürede daha nitelikli bir alanı sunmaya gayret göstereceğiz” diye konuştu.

 

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ İLE BİR KEZ DAHA GURUR DUYDUM”

 

4 yılda yaklaşık 550 engelliye iş imkanı sunulduğunu ifade eden Milletvekili Mazıcıoğlu ise, “Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte Sakatlar Derneği’ni ziyaret ederek engelli kardeşlerimizin yaptığı çalışmaları inceledik. İşkur ile birlikte hayata geçirilen atölye ile engelli kardeşlerimizin çalışmaları beni çok mutlu etti. Gaziantepli olarak engelli kardeşlerimiz ile bir kez daha gurur duydum.  Atölyede engelli kardeşlerimiz çalışarak önemli üretimde bulunuyorlar. Sanayici ve esnafımızın engelli arkadaşlarımız tarafından yapılan kaliteli taşıyıcı poşet ile çantalardan alıp kullanmalarını istiyorum. Engelli kardeşlerimiz üretim yapmaya devam edecekler ve asla boş kalmayacaklar. 4 yılda yaklaşık 550 engelli kardeşimize iş ve aş imkanı sağlandı. Bu çalışmalar daha önceleri yoktu. Engelli kardeşlerimiz üretim yapamıyorlardı” şeklinde konuştu.