MİLLETVEKİLİ TAYYAR İLE BAŞKAN FADILOĞLU, BAYRAM NAMAZLARINI FATİH CAMİİ'NDE KILDILAR

İbadete açılan Fatih Cami’sinde kılınan bayram namazına; AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışı yapılan caminin hayırlı olmasını dileyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar, “Seçimden önce bu bölgede dolaşırken vatandaşlarımızın bizden çok sayıda talebi vardı. Bunlardan birisi de bu camiydi. Bu caminin yıkılması ve yeniden yapılması arasında yaklaşık iki yıl geçti. Yapılırken de böyle bir estetik mimari proje ile yapılması son derece önemlidir. Geçen sene alt katta kılmıştık namazı. Bu sene de Allah kısmet etti bitmiş ve tamamlanmış halde üst katında burada namaz kılma imkanımız oldu. Vatandaşlarımız ile de bayramlaştık. Bu güzel caminin bu bölgeye hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.


Türkiye’nin çok kritik bir süreç yaşadığını söyleyen Milletvekili Tayyar, “Tabi Ramazan ayı; barış, kardeşlik, muhabbet ayı. Türkiye çok kritik bir süreçten geçiyor. Büyüyen, geleceğe ilişkin çok önemli projeleri olan Türkiye’yi, tekrar kendi içine kapatmak, bir küçük ülke olarak, kavga ile kendi içinde çatışan bir ülke haline getirmek için hem içerde hem dışarıda çok büyük oyunlar oynanıyor” şeklinde konuştu.
Tayyar, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Buna karşılık Türkiye’nin çok uyanık ve dikkatli olması gerekiyor. Aksi halde önümüzdeki günlerde yeniden hortlatılması, planlaması düşünülen bu karanlık senaryolara karşı Türkiye kendi oyununu kuramazsa ve dikkat etmezse çok kötü günlere gidebilir. Bu coşkuyla, heyecanla kutladığımız bayram anlarını kutlayamaz hale gelebiliriz. Onun için ben bu mübarek, kardeşlik ayı ve bu mübarek bayram vesilesi ile de Türkiye’yi bu karanlık oyunlardan yüce Rabbimizin korumasını, kardeşliğimizi, bu barış ortamını hem ülkede hem de İslam aleminde kalıcı hale gelmesini temenni ediyorum.”

 

Caminin hizmete açılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Fatih Camisi’nin hem şehrimize hem de mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu caminin bu noktaya gelmesinde emeği geçen tüm çalışanlara, hayır sahiplerine çok çok teşekkür ediyorum. Biz bu mahalleyi ziyaret ettiğimizde eski caminin artık kapasitesinin yetmediğini gördük. Bu konuda buradaki vatandaşlarımız ile istişare neticesinde onların da desteği ile buradaki hemşerilerimizin kamulaştırmaya destek vermek adına bu alanın genişletilmesini sağlamak için kendileri ev aldılar. Diğer taraftan da hayır sahiplerimizin hayırları ile Allah’a şükür cami bu noktaya geldi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesile ile tüm hemşerilerimin ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerim ile kutluyorum” ifadelerini kullandı.


AK Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar ile Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu, cami cemaati ile bayramlaştıktan sonra camiden ayrıldı.