MİLLİ MÜCADELE ÖNCE YÜREKLERDE KAZANILDI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın



Başkan Fadıloğlu mesajında; “Huzur ve barış içinde yaşarken, bugünlere nasıl geldiğimizi, kimlerin hangi fedakarlıklarla bize bu vatanı armağan ettiğini daima hatırlamak durumundayız.

Dünya bugüne kadar pek çok ulusun özgürlük mücadelesine tanıklık etmiştir. Bizim kurtuluş mücadelemizi ise bunlardan ayıran, kendine özgü yanları vardır.  Bizler sadece savaştan ibaret olmayan bir mücadele verdik. Yıllarca süren savaşlardan bitkin düşerek umudunu kaybetmiş bir milleti yeniden dirilttik.

Antep, hep gururla taşıdığı ve sonsuza dek taşıyacağı ‘Gazi’ unvanıyla bu muhteşem geçmişin en önemli tanığıdır. Antep halkı, esaret altına alınmak istenen bir milletin sadece inancıyla neler yapabileceğini tüm insanlığa göstermiştir.

Adını Antep Müdafası’nın ilk şehidinden alan Şehitkamil Belediyemiz, bu büyük günü Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Ticaret Odası iş birliği ile ‘Fotoğraflarla Gaziantep Savunması, Kefen Bayraklı Kale belgesel gösterimi, Gaziantep Savunmasında öncülük eden Kahramanların yakınlarına verilecek onur ödülleri ve Türkülerle Gaziantep’in Kurtuluşu adı altında bir program düzenliyoruz. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde 24. 12.2011 Saat 19;00’da düzenlenen bu programımız bizden sonraki kuşaklara, dünün zorluklarını ve mücadelesini yansıtacaktır. Milli Mücadelemizi konu alan bu gösterime tüm halkımız davetlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gaziantep’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. Yıl dönümünü kutluyor. Tüm hemşerilerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum.