MİNİK ALMİNA GAZİKENT'TE YAŞAYACAK

BAŞKAN FADILOĞLU PARK İLE BİZZAT İLGİLENDİ

Şehitkamil Belediyesi örnek bir uygulamaya daha imza atarak bombalı saldırıda hayatını kaybeden 1 yaşındaki Almina Melis Aker’in ismini Gaziakent’te yapılan parka verdi. Geçtiğimiz günlerde Almina’nın babaannesinin de katıldığı Şehitkamil Belediyesi meclisinde minik Almina’nın isminin parka verilmesine karar verilmişti. Bu doğrultuda çalışmalarını hızlandıran Şehitkamil Belediyesi Gazikent Belkıs Mahallesi 15 nolu cadde üzerinde bulunan parkta gerekli çalışmaları ve düzenlemeleri yaparak minik Almina’nın adını parka verdi. Başkan Fadıloğlu’da Almina’nın isminin yaşatıldığı parkta incelemelerde bulunarak parkın durumu ile ilgili bilgi aldı.

 

EN KÜÇÜK ŞEHİDİMİZİN İSMİ BURADA YAŞAYACAK

Yeni yapılan parkta incelemelerde bulunan ve bizzat ilgilenen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “Bu parka bombalı saldırıda şehit olan vatandaşlarımız arasından en küçük olan Almina’nın adını verdik. Gazikent çok yoğun nüfusun yaşadığı fakat yeşil alan açısından pek yeterli alanın olmadığı bir bölge. Biz de Büyükşehir Belediyesinden rica ederek bir yer tayin edilmesini istedik. Alan ihtiyacımızı karşıladıktan sonra çalışmalarımız sonucunda burada güzel ve nitelikli bir parkı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Parkın etrafında okulların ve konutların olması vatandaşlarımız açısından avantajlı oldu. Kış öncesi hazırladık ki yazın vatandaşlarımız için daha nitelikli ve daha hazır bir hale gelsin. Almina’nın ismi bu park ile birlikte hep yaşayacak. Dilerim ki bir daha böyle olaylar ne şehrimiz de ne de ülkemizde yaşanmasın. Buradan bir kez daha patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum” dedi.

 

BELEDİYEMİZ ÇOK ANLAMLI BİR İŞ YAPTI

Almina’nın isminin parka verildiğini öğrenen vatandaşlar; “ Öncelikle parkımız çok güzel oldu. Biz Gazikent sakinleri olarak yeşil alan konusunda sıkıntı çekiyorduk. Şehitkamil Belediyesine ve Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Yürüyüş parkurları, oturulacak alanları ve bol yeşil alanı sayesinde bizler de burada güzel vakit geçirebiliyoruz. Ayrıca bu parkın isminin şehit olan minik yavrumuz Almina’nın isminin verilmesi çok anlamlı bir davranış” dediler.