MİNİK KULAÇLAR ATATÜRK İÇİN ATILDI

BU ORGANİZASYONDA HERKES KAZANDI

Şehitkamil Belediyesi, ‘Atatürk’ü Anma Haftası’ etkinlikleri kapsamında ‘Kulüpler Arası Bireysel Yüzme Yarışması’ gerçekleştirdi. Şehitkamil Belediyesi Alleben 2 Yüzme Havuzunda yapılan organizasyona yoğun katılım oldu. Etkinliğe; 8 farklı kulüpten yaşları 5-6 ve 7 olan toplam 210 sporcu katıldı. Organizasyona katılan tüm minik sporculara madalya verildi.

 

AMAÇ; GELECEĞİN BAŞARILI YÜZÜCÜLERİNİ YETİŞTİRMEK

Şehitkamil Belediyesi, vatandaşı modern yüzme havuzlarına teşvik etmek amacıyla kullandığı ‘7’den 77’ye Geleceğe Kulaç Atın’ sloganını ‘5’ten 77’ye Geleceğe Kulaç Atın’ sloganıyla değiştirdi. Yüzme yaşı 7’den 5’e indirildi. Amaç; yüzme yaşını her yaş grubuna yayarak modern tesislerde 12 ay sürekli eğitim vermek. Böylece ulusal ve uluslararası düzeyde organize edilecek yarışmalarda Şehitkamil adını en başarılı şekilde temsil etmek.

 

ŞEHİTKAMİL’DE TARİH YAZIYORUZ

Organizasyona ilişkin değerlendirmede bulunan Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzları Genel Koordinatörü Cengiz Bingül, “Artık Gaziantep’te Şehitkamil Belediyesi’nin imkanlarıyla yüzme yaşını 5’e indirdik. Şehitkamil Belediyesi Alleben 2 Yüzme Havuzundaki ilk yarışımızı 5-6 ve 7 yaş grubundan başlatarak tarih yazıyoruz. 5-6 ve 7 yaş grubuyla beraber artık yüzmenin şansını Milli Takım’da ve olimpiyatlarda arıyoruz” dedi.

 

ATATÜRK’Ü SAYGIYLA ANIYORUZ

‘Atatürk’ü Anma Haftası’ etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinliğin, elde edilecek başarılı sonuçlar için temel oluşturacağını kaydeden Cengiz Bingül, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77’nci yıldönümünü saygıyla anıyoruz. Bununla alakalı ‘en anlamlı şekilde ne yapabiliriz’ diye düşündük ve Şehitkamil Belediyesi Alleben 2 Yüzme Havuzunda geleceğimizin teminatı 5-6 ve 7 yaşındaki çocuklarımızı sporla buluşturduk. Böylece, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andık. Çok yoğun bir katılım oldu. Bu tür organizasyonların gerçekleştirilmesinde önemli katkıları olan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

 

BU ORGANİZASYON İLKLERDEN BİRİ OLDU

Minik sporcu velisi Ayhan Dokuzluoğlu, yapılan etkinliğin önemine değindi. Şehitkamil Belediyesi’nin vatandaşa sunduğu imkanlara işaret eden Ayhan Dokuzluoğlu, “Çocuğum bugün bu etkinliğe katıldı ve mutlu olduk. Bizim çocukluğumuzda böyle etkinlikler, bu tür modern spor tesisler yoktu. Çocuğum bugün ikinci madalyasını kazandı. Çocuğumuzun sağlığı ve başarısı için bu tür organizasyonlara katılmaya devam edeceğiz. Bu tür etkinlikler Gaziantep’te pek yapılmıyor. Bu organizasyon ilklerden biri oldu. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

 

Etkinlik sonunda tüm katılımcı minik sporculara madalya verildi.