MİNİKLER SATRANÇ ŞENLİĞİNDE BULUŞACAK

ŞEHİTKAMİL’DE AKILLI HAMLELER HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Her yıl düzenlediği birbirinden farklı organizasyonlarla Gaziantep’te satranç sporunun merkezi haline gelen Şehitkamil Belediyesi’nde etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Şehitkamil Belediye Başkanlığı ve M1 Merkez AVM işbirliği ile 14-15 Kasım 2015 tarihlerinde M1 Merkez AVM’DE Minikler Satranç Şenliği organize edilecek. Özellikle çocuklar üzerinde faydaları saymakla bitmeyen satranç sporunun il genelinde daha geniş kitlelere yayılması adına Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliği ile çalışmalarını sürdüren Şehitkamil Belediyesi,  14-15 Kasım 2015 tarihlerinde satranç branşı yıllık faaliyet programında yer alan yeni bir organizasyonla satrançseverlerin yanında olacak.

 

Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep M1 Merkez AVM iş birliği ile organize edilecek olan Minikler Satranç Şenliği hakkında değerlendirmelerde bulunan Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Serkan Yüksek, “İlimizde satranç sporu, gerek okullarda açılan ders ve egzersiz faaliyetleri ile gerekse de resmi ve özel kurumların düzenledikleri yarışmalarla son zamanlarda büyük bir ivme kazandı. Bu gelişimin ilimizdeki en büyük ve en önemli destekçilerinden biri de hiç şüphesiz ki Şehitkamil Belediyemiz ve Değerli Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu, il temsilciliği olarak gerek antrenör ve hakem eğitimlerinde gerek öğrenci eğitimi boyutunda gerekse de düzenlenen yarışmalarda Şehitkamil Belediyemizin katkıları çok büyük. Ben bu nedenle Gaziantep’te satranç branşına gönül vermiş herkes adına bir kez daha Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’nun nezdinde tüm Şehitkamil Belediyesi çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum.  Şehitkamil Belediyesi’nin, M1 Merkez AVM ile iş birliği içinde düzenleyeceği Minikler Satranç Şenliği’nde özelikle lisanslama çağının altındaki sporcu öğrencilerin yarışacak olması memnuniyet verici bu durum temel eğitim yaş gruplarının satranç branşına olan sevgisini artıyor. Ben il temsilciğimiz adına şenliğe katılacak tüm sporcularımıza, antrenör ve hakemlerimize gönülden başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

AKILLI HAMLELERE ÖDÜL YAĞACAK

Şehitkamil Belediyesi Minikler Satranç Şenliği’nde 4 farklı kategoride dereceye girecek olan 24 minik sporcu; satranç seti, kupa, madalya ve başarı belgeleri ve özel ödüller olan tablet ve Mp3 çalar ile ödüllendirilecek. Şenliğe katılmak isteyen 6-9 yaş aralığındaki tüm sporcular, kayıt işlemlerini 12 Kasım 2015 Perşembe gününe kadar Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilciği resmi web sitesinden yaptırabilecek.