MODERN BİR İLÇE; SAĞLIKLI BİR ÇEVREYLE BAŞLAR

Her gün 50 Çöp Konteynırı Dezenfekte Ediliyor.

Her gün 50 Çöp Konteynırını temizleyen araç bugüne kadar; 8500 adet konteynırda dezenfekte çalışması yaptı. İlçe sağlığı ve estetiğinde önemli bir role sahip olan Konteynır yıkama aracı, her hafta farklı bir mahallede hizmet veriyor. Temizlik filosunda görev yapan araçlar 20 kişilik bir ekiple çalışmalarını sürdürüyor. Cadde ve sokaklarda bulunan yaklaşık 6 bin çöp konteynırı belli bir program çerçevesinde bu işlemden geçiriliyor.

Çocukların Sağlığı Açısından Önemli

İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen birçok bakteri ve mikrop türünün, çöp alanlarında yaşadığı düşünüldüğünde yapılan işlemin önemi de anlaşılıyor. Özellikle küçük çocukların oyun alanlarının yakınında bulunan konteynırlar dezenfekte edilmedikleri taktirde sağlık açısından büyük bir tehlike oluşturuyor.

Şehitkamil Belediyesi temizlik hizmetlerini, sadece çöpleri toplamaktan ibaret görmeyip çevre sağlığına da yeni yöntemlerle katkıda bulunuyor.