MÖP ÇATAN ÖĞRENCİLERE MÖP'Ü ANLATTI

ÇOCUKLAR MÖP ÇATAN’A YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

MÖP projesi ile doğayı daha temiz hale getirmek, ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve insanları bu konuda bilinçlendirmek için harekete geçen Şehitkamil Belediyesi, yeni başlattığı Möp Çatan, uygulamasını okullarda öğrencilere tanıttı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun da katılımıyla Özel Sanko Okulları ile Özel Kolej Vakfı’ndaki ilköğretim okulu öğrencilerine MÖP’ü anlatan Möp Çatan, özel kostümü, sempatik hareket ve tavırlarıyla kısa süre içinde öğrencilerin sevgilisi haline geldi. Öğrencilere görsel sunum eşliğinde çöpleri nasıl ayrıştırmaları gerektiğini anlatan Möp Çatan, sunumdan sonra çöplerin ayrıştırılarak atılmasını uygulamalı olarak tatbik etti. Programın ardından Möp Çatan’ın etrafını saran çocukların kimisi hatıra fotoğrafı çektirirken kimisi de merak ettiklerini sordu.

“MÖP ÇATAN’I ÇOK BEĞENDİK”

Möp Çatan’ı çok beğendiklerini söyleyen öğrenciler, “Şehitkamil Belediyesi okulumuza Möp Çatan’ı getirerek bizlere MÖP’ü tanıttı. Bizler Möp Çatan’ı çok beğendik. Ona sorular sorarak fotoğraf çektirdik. Möp Çatan, sayesinde çöplerin nasıl ayrıştırılacağını öğrendik. Bundan sonra bizde çöpleri ve möpleri ayrıştırarak atacağız” dediler.