MUHTEŞEM SERGİ SANATSEVERLERİ BÜYÜLEDİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


AÇILIŞA KATILIM OLDUKÇA YÜKSEKTİ

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinin sergi salonunda gerçekleşen açılışa Gaziantep Vali yardımcısı Mevlüt Kurban, Ak parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Derya Bakbak, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile çok sayıda kursiyer ve sanatsever vatandaş katıldı.

 

BU KÜLTÜR MERKEZİ SAYESİNDE SANAT VE KÜLTÜRE İLGİ ARTTI

Yüz 78 karakalem ve yağlı boya resmin görücüye çıktığı sergi açılışı öncesi konuşma yapan Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban; “iki buçuk yıldır Gaziantep de görev yapmaktayım. Daha önceleri katıldığım sergi açılışlarında iki elin parmağını geçmeyecek kadar katılım oluyordu. Bugün ise böyle muhteşem bir Kültür ve Kongre Merkezi sayesinde Gaziantep’in sanayisi kadar sanat ve kültür alanına ilgisinin hızla geliştiğini görüyorum. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

 

BAŞKANIMIZLA NEKADAR GURUR DUYSAK AZDIR

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezine girince büyük bir gurur ve mutluluk duyduklarını dile getiren Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer ve Derya Bakbak; “Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu bu merkezi yaparak şehrin önemli bir sorununu gidermiş oldu. Kendisiyle ne kadar gurur duysak azdır. Açıldığı günden bugüne her gün değişik toplantılara ve seminerlere ev sahipliği yaptığını görüyoruz. Girişim ve sanayi alanın da adından söz ettiren Gaziantep’imiz artık sanat’ta kültürde de adından söz ettirecek konuma geldi. Bugün burada çok geniş kapsamlı hazırlanmış bir resim sergisini açıyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dediler.

 

SANATIN VE SANATÇININ HERZAMAN YANINDAYIZ

Sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduklarını söyleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise; “Baktığımızda gerçekten birbirinden güzel baya emek verilmiş çok değerli çalışmaları görüyoruz. Profesyonel eserleri aratmayacak kadar nitelikli ve kaliteli çalışmalar. Kültür alanında yaptığımız çalışmaların devamı gelecek. Biz her zaman sosyal tesislerdi eğitim gören kursiyerlerimiz destekliyoruz. Onların öğrenmesi gelecek kuşakların öğrenmesidir.  Yapılan bu güzel çalışmalardan ötürü tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

BAŞKAN FADILOĞLU’NA SÜRPRİZ YAPTILAR

Açılış konuşmalarının ardından kursiyerlerin Başkan Fadıloğlu’na birde sürprizi vardı. Kendi elleriyle yaptıkları karakalem resim çalışmasını Başkan Fadıloğlu’na hediye ederek büyük desteklerinden ötürü çok teşekkür ettiler.

 

Daha sonra sergiyi gezen protokol üyeleri ile konuklar sanatçılardan eserlerin detayları hakkında bilgiler alarak hepsini tek tek tebrik ederek, güzel çalışmaların yanlarında hatıra fotoğrafı çektirdiler.