NERDE TALEP ORDA HİZMET

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


BAŞKAN FADILOĞLU; “PROJE SÜREMİZ UZUN İMALAT SAFHAMIZ KISA OLACAK”

Başkan Fadıloğlu yaptığı açıklamada, hizmete açılan sosyal tesislerin yanı sıra inşaatı devam eden sosyal tesislerin de olduğunu belirtti. Yılsonuna kadar 10 tane sosyal tesisin daha hizmete açılacağını kaydeden Fadıloğlu, "Daha önce taahhüt ettiğimiz hasta yakınları konaklama merkezi yapıldı ve üniversitemize teslim edildi. Buranın işletimi üniversite tarafından yapılacak. Biz ise binanın yapımıyla ilgili çalışmalarımızı bitirdik.Yataklarla ilgili olarak dekorasyonun da belli kısmını yaptık. Ancak işletimiyle ilgili olan kısmı üniversite tarafından götürülmektedir. Diğer taraftan sosyal tesislerle ilgili söylemimiz, ihtiyaç olan tüm mahallelerde sosyal tesisler hayata geçireceğiz dedik. Bunlarla ilgili olarak geçmiş dönemde plan tadili yapılanlar ihale edildi ve tamamlananlar hizmete geçti. Bizim bir söylemimiz vardı, proje süremiz uzun olacak ancak imalatımız kısa olacak diye. Hakikaten 70 ile 90 gün arasında tamamlanan sosyal tesislerimiz hayata geçti. Seçim öncesi de neredeyse günde 2 adet açılışını yaptığımız sosyal tesislerimiz oldu. Bu sosyal tesislerimizde öncelikli olarak giriş katlarında bay, bayan taziye evleri, onun üzerinde anne merkezleri planladık" dedi.

“EĞİTİM BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Sosyal tesislerde anne ve çocuklarının eğitimine öncelik tanıdıklarını ifade eden Fadıloğlu, "Anne, çocuk merkezlerimizde özellikle okuma-yazma bilmeyen annelerinde eğitiminin yapıldığı, bunun yanı sıra okul öncesi eğitim verilen sınıflarda çocukların eğitim aldığı, ayrıca annelerinde diğer konularda eğitildiği eğitim salonlarından oluşan kompleks halinde yapıldı. Bir diğer taraftan yapılan sosyal tesislerin 3. katında da ağırlıklı olarak etüt merkezleri oluşturduk. SBS'ye hazırlık noktasında eğitim alan çocuklarımızın etütlerini yapabilecekleri, yaprak testlerini çözebilecekleri, başlarında gözetmen hocalarla bu eğitimleri tamamlayacakları bir mekan oluşturmaya gayret gösterdik. Sosyal tesisleri yaparken bölgeden bölgeye de farklılıklar arz ediyor. Örneğin mahalle olan köylerimizde yalnızca taziye evi talebi oldu" şeklinde konuştu.

"SOSYAL TESİSLERİMİZİ MAHALLEDEKİ İHTİYAÇLARA GÖRE YAPIYORUZ"

Spor merkezlerine de önem verdiklerini anlatan Başkan Fadıloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Diğer taraftan bodrum çıkan bir yer varsa, kod farkından dolayı buralarda da spor merkezleri oluşturmaya çalışıyoruz. Eğer o bölgede bir mescit ihtiyacı varsa mescidi çözmeye çalışıyoruz. Bunu söylememizdeki kastımız her mahallenin kendine göre değişken ihtiyacı var. Bu ihtiyaçları planlayarak hayata geçirmeye gayret gösteriyoruz. Şuanda tamamlananların yanı sıra inşaatı devam edenler var. Yılsonuna kadar yaklaşık 10 tanesi daha hizmete girmiş olacak. Görev süremizin sonuna kadar ihtiyaç olan tüm mahallelerde sosyal tesisleri yapmış ve bitirmiş olacağız."