ÖĞRENCİLER, ŞEHİTKAMİL SANAT GALERİSİ’NDEKİ SERGİYİ GEZDİ

ÖĞRENCİLER, AKADEMİSYEN SANATÇILARIN ESERLERİNİ İNCELEDİ

Aysel İbrahim Akınal Güzel Sanatlar Lisesi 12. sınıf öğrencileri, Şehitkamil Sanat Galerisi’nde açılan Akademisyen Sanatçılar Resim Sergisi’ni gezdi. Öğrenciler, sanatçıların eserlerini detaylı şekilde incelediler.

 

Aysel İbrahim Akınal Güzel Sanatlar Lisesi 12. sınıf öğrencileri; farklı çalışmaları ve teknikleri görmeleri, yeni deneyimler edinmeleri ve bakış açılarını değiştirmeleri açısından Görsel Sanatlar Öğretmeni Seda Atalay eşliğinde Şehitkamil Sanat Galerisi’nde açılan Akademisyen Sanatçılar Resim Sergisi’ni gezdi. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde görevli akademisyen sanatçıların, Cumhuriyet Bayramı’na özel gönderdiği 100 farklı eseri inceleyen öğrenciler, yapılan eserler hakkında tek tek bilgi aldı. Şehitkamil Belediyesi tarafından okullarından alınan öğrenciler, sergiyi gezdikten sonra tekrar okula bırakıldı.

 

ÖĞRENCİLERİMİZİN, KENDİLERİNİ GELİŞTİRECEKLERİNE İNANIYORUM

Bu tür sergilerin öğrencileri üzerinde olumlu etki bıraktığını ifade eden Aysel İbrahim Akınal Güzel Sanatlar Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Seda Atalay, “Ben, daha önce bu sergiyi gezmiştim. Öğrencilerimin de gelip bu sergiyi görmeleri açısından geziyi düzenledik. Çünkü burada Cumhuriyetin 100. yılı adına 100 tane birbirinden güzel eser var ve Türkiye’nin birçok yerinden akademisyenlerin eseri bunlar. Hepsinde farklı bir yorum, farklı bir teknik, herkesin kendi bakış açısına göre farklı yorumlar var. Öğrencilerimizin de bunu görmesini istedim. Çünkü ne kadar çok sergi gezerlerse o kadar çok onların yararına olacağını düşünüyorum. Bunun yanında bir sanat galerisi nasıl gezilir? Bu kültür nasıl elde edilir? Sanatçıya nasıl destek olunur? Bu amaçla da gezimizi düzenlemiş olduk. Çok güzel karşılandık. Öğrencilerimizin, farklı çalışmaları ve teknikleri inceleyerek kendilerini geliştireceklerine inanıyorum. Ben, bu konuda bize destek olan, Sanat Galerisi’ni öğrencilerimize açan Şehitkamil Belediyemize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

YAPABİLECEKLERİMİZİN SINIRININ OLMADIĞINI ANLIYORUZ

Aysel İbrahim Akınal Güzel Sanatlar Lisesi 12. sınıf öğrencisi Yunus Emre Şimşek, izlenimlerini şu sözlerle aktardı:

 

“Bu yıl lisede son yılımız, öğretmenlerimizden olabildiğince destek görüyoruz. Öğretmenlerimize minnettarız. Değişik sergiler olsun, bizim kendi sergilerimiz olsun, son yılımız çok dolu dolu geçiyor. Bu tür sergi gezmek bir nevi insanın ufkunu açıyor. Burada, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bulunan akademisyen sanatçıların göndermiş olduğunu birbirinden farklı 100 tane eser var. Bu eserlerin hepsinin ayrı ayrı kıymeti var, hepsinin ellerine sağlık. Her bir eseri incelediğimiz zaman ufkumuz açılıyor. Yapabileceklerimizin sınırının olmadığını anlıyoruz. Bizim de sanata olan bakış açımız değişiyor. Sanatın uçsuz bucaksız olduğunu görüyoruz. Yani bu tür sergileri gezmek, cidden insanın ufkunu açıyor. Bu tür sergileri bol bol gezerek, kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Belki de kişiliğimizi bu eserlerde bulacağız, kendimize yeni bir teknik bulacağız, farklı arayışlara gireceğiz. Bu konuda bize destek olan hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizlere bu sergiyi gezmemizde destek olan Şehitkamil Belediyemize de ayrıca teşekkür ediyoruz.”