ÖĞRENCİLERDEN GENÇLİK KÜTÜPHANELERİNE YOĞUN İLGİ

ÖĞRENCİLER, SESSİZ VE SAKİN ORTAMDA DERS ÇALIŞMA İMKÂNI BULUYOR

Şehitkamil Belediyesi tarafından öğrencilerin daha iyi bir ortamda kitap okumaları ve ders çalışmaları amacıyla yapılan gençlik kütüphaneleri yoğun ilgi görüyor. LGS, YKS ve KPSS’ye gibi sınavlara hazırlanan öğrenciler, ayrıca sessiz ve sakin bir ortamda ders çalışma imkânı buluyor.

 

2023-2024 eğitim ve öğretim yılıyla birlikte öğrenciler, zamanlarını en faydalı şekilde değerlendirmek adına Şehitkamil Belediyesine bağlı gençlik kütüphanelerine yoğun ilgi gösteriyorlar. Öğrenciler, sessiz ve sakin bir ortamda, ders çalışma imkanı buluyor. Öğrenciler, kütüphanelerde kitap okumanın yanı sıra okulda işlemiş oldukları derslerin tekrarını da yapma imkânı buluyorlar. Öğrencilere, ders çalışma ortamını sunmanın yanı sıra ödev ve konu araştırmalarına yardımcı olmak için bilgisayar odası hizmeti de sunuluyor.

 

KÜTÜPHANEMİZE YOĞUN BİR İLGİ VAR

Öğrencilerin kütüphanelere yoğun ilgi gösterdiklerini ifade eden Mütercim Asım Kütüphanesi Öğretmeni Halil Sansar, “2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenciler tarafından kütüphanemize yoğun bir ilgi var. Burada ortaokul, lise, üniversite, LGS, YKS ve KPSS’ye hazırlanan öğrencilere hizmet vermeye çalışıyoruz. 256 kişi kapasiteli kütüphanemize öğrencilerimiz yoğun talepte bulunuyorlar. Yaklaşık 5 bin 500 kayıtlı öğrencimiz mevcut. Bizler de elimizden geldiğince öğrencilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz okuldan arta kalan zamanlarını kütüphanemize gelerek değerlendirmeye çalışıyorlar. Okulda, işlemiş oldukları derslerin tekrarını yapıyorlar, bunun yanı sıra ev ödevlerini yapıyorlar. Bilmedikleri konuları bizlere soruyorlar, bizler de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kütüphanemize gelmek isteyen öğrencilerimizi de bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

GAYET SAKİN, SESSİZ VE GÜVENLİ BİR ORTAM VAR

KPSS’ye hazırlandığını belirten Seydi Karakaya, “Mütercim Asım Gençlik Kütüphanesinde KPSS’ye hazırlanmaktayım. Burada gayet sakin, sessiz ve güvenli bir ortam var. Bunun yanında her türlü internet, bilgisayar sınıfı, soru bankaları olsun gerekli bütün kaynaklardan yararlanabiliyorum. Bunun yanında, ikramlar konusunda da ücretsiz bir şekilde yararlanıyorum. Hocalarımız da sağ olsun bize karşı her türlü desteği sunuyorlar. İnşallah, sınava en iyi şekilde hazırlanıp, başarılı bir sonuç almayı hedefliyorum. Bizlere sağlanan bu imkânlardan dolayı başta Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere tüm hocalarımıza yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.