ÖĞRENCİLERE YÖNELİK 'HER DERSE DEVA' KONULU SEMİNER

ÖĞRENCİLERE SORU ÇÖZÜM TEKNİKLERİ VERİLDİ

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde (ŞKM) düzenlenen seminere, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Eğitimci-Yazar Abdullah Yılmaz ile çok sayıda öğrenci ve öğretmenler katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.

LYS sınavına hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Her derse deva’ adlı seminerde ‘Sınavlarda maksimum performans, soru çözüm teknikleri’ gibi konuları masaya yatıran Eğitimci Yazar Abdullah Yılmaz, başarının püf noktalarını aktardı. Öğrencilerin dikkatini sadece sınava vermesini isteyen Yılmaz, başarılı olmak için stresten de uzak durulmasını tavsiye etti. Görsel sunum eşliğinde soru çözüm tekniklerini anlatan Yılmaz, en fazla yapılan hatanın soruların eksik yada yanlış bir şekilde okunduğunu söyledi. Soruların dikkatli okunduğu takdirde cevabının kolaylıkla bulunacağını dile getiren Abdullah Yılmaz, öğrencilerin sürekli pratik yaparak test ve soru çözmelerini istedi. Yılmaz, yaklaşık 2 saat süren seminer sonunda öğrencilerin sorularını da cevapladı.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ TÜM EĞİTİM FAALİYETLERİNE DESTEK VERİYOR”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, “Geleceğimizin teminatı olan siz değerli gençlerimizin başarılı olmalarını sağlamak ve ilimizin eğitim başarısını istenilen düzeye çıkartmak için yerel yönetimlerle birlikte eğitim alanında ciddi çalışmalar yapıyoruz. Amacımız daha bilinçli ve bilgili bireyler yetiştirmektir. Bu kapsamda belediye başkanımız Rıdvan Fadıloğlu, eğitime büyük destekler veriyor. Tüm eğitim faaliyetlerimizde belediye başkanımız yanımızda yer alıyor. Kendisine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“EĞİTİM EN ÖNCELİĞİMİZDİR”

Sosyal belediyeciliğin yanı sıra eğitim alanında da önemli katkılarda bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, “Şehrimizdeki eğitim başarısını arttırmak ve gençlerimize en iyi eğitimi sunmak adına hepimiz elimizi taşın altına koymak zorundayız. Bizlerde Şehitkamil Belediyesi olarak imkanlar ölçüsünde Valimiz Erdal Ata’nın önderliğinde tüm eğitim faaliyetlerine destek vermeye gayret gösteriyoruz. Eğitim en önceliklerimiz arasındadır. Siz değerli gençlerimizde gelecekte daha başarılı olabilmek için öncelikle eğitiminizi tam olarak tamamlamak zorundasınız.  Bundan sonraki eğitim faaliyetlerinde de yanınızda olmaya devam edeceğiz. Ancak sadece bizlerin desteği ile bu başarı artmaz. Sizlerin de yapılan bu çalışmalara karşı kendinizi sürekli yenilemeniz gerekiyor. Biz bu milletin efendisi olmak için değil, hizmetkarı olmak için bu göreve geldik. Yapığımız bu hizmetlerin kaynağı kendi cebimizden çıkmıyor. Anne ve babalarınızın vergileri ile bu işleri yapıyoruz. Umuyorum ki, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da başarımız yüzde yüz artacaktır“ şeklinde konuştu.

“EĞİTİMSİZ TOPLUMLAR SÜREKLİ BAŞKALARINA MUHTAÇ KALIRLAR”

Eğitimin önemine değinen Kaymakam Aydın, “Rahat ve huzurlu bir toplum için eğitim olmazsa olmazlardandır. Eğitimsiz toplumlar, sürekli başkalarına muhtaçtır. Sizlerde eğitim hayatınızı tamamladıktan sonra bizim yerimize geçerek ülkeyi yöneteceksiniz. Sizler ne kadar bilgili olursanız o kadar güzel işler yaparsınız. Bu sebeple de bizler, Valimiz Erdal Ata önderliğinde kaymakamlık, belediye ve yerel yönetimler olarak hep birlikte hareket ederek eğitim alanınca ciddi çalışmalar yapıyoruz. Düzenlenen programlarla sizleri eğitiyor ve bilgilerinizi güçlendiriyoruz. İnşallah bu tür çalışmalarla kısa süre içinde eğitim seviyemizde istenilen yere gelecektir. Eğitime önemli katkılarda bulunan belediye başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’nu bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Aydın, eğitime verdiği desteklerden dolayı Başkan Fadıloğlu’na ‘teşekkür plaketi’ takdim etti. Başkan Fadıloğlu da seminere konuşmacı olarak katılan Abdullah Yılmaz’a çiçek hediye etti.