ÖĞRETMENLİK SEVGİ VE FEDAKÂRLIK MESLEĞİDİR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım gününün ardından, 1981 yılından bu yana kutlanan Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında şu ifadelere yer veren Başkan Fadıloğlu; “Hayatımızı kuşatan bütün mesleklerin mensupları saygın ve onurlu kişilerdir. Ama bir meslek var ki, o bütün mesleklerin piridir, sultanıdır! İşte o meslek Öğretmenlik mesleğidir. Hayatımızı şekillendiren, bizleri geleceğe hazırlayan, bizlere bilgi birikimi ile donatan öğretmenlerimizdir. Dünyayı şekillendiren bütün meslek mensuplarını öncelikle öğretmenler şekillendirir.

Öğretmenin hayatımızdaki yeri, anne ve babalarımızın yeri kadar önemlidir. Altı yaşında elimizden tutan öğretmen, kesintisiz olarak 25 hatta 30 yaşımıza kadar bizlerin hep yanındadır. Bizleri bilgi ile donatır. Bizlere güzel ahlak, sevgi ve saygıyı öğretir. Birçoklarımız onların desteği ile başarıdan başarıya koşarak eğitim yıllarını tamamlar ve meslek mensubu olur. Başbakan, bakan, vali, kaymakam, hakim, savcı ve sanatçı, yazar ve çizerleri hep öğretmenler yetiştirir. Öğretmenlerimiz aydınlığın ve başarının ve güzelliklerin öncüleridir. Mustafa Kemal Atatürk “cehaleti yok etmek, yedi düveni yok etmekten daha zordur “ diyerek öğretmenliğin kutsiyetini ortaya koymaktadır.”

Şehitkamil Belediyesi olarak, diğer kurum ve kuruluşlarla olduğu gibi, eğitim camiasıyla da son derece güzel bir uyum içerisinde projeler ürettiklerine dikkat çeken Başkan Fadıloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitim bir toplumun şah damarıdır. Bu nedenle eğitim alanındaki tüm projlere her zaman açık olduk ve bundan sonrada aynı duyarlılığı göstermeye devam edeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan yeni nesillerin yetişmesi konusunda öğretmenlerimize her zaman destek olmaya hazırız. Bu duygu ve düşüncelerle sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor, görevi başında olan öğretmenlerimize de üstün başarılar diliyorum” dedi.