ÖKSÜZ VE YETİM ÇOCUKLARIN 'BAYRAMLIK' SEVİNCİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi öksüz ve yetim çocuklarla bir araya gelen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir, çocuklara bayramlık kıyafetler ile okul çantası ve kırtasiye seti dağıttı. Aldıkları hediyeler karşısında yüzleri gülen çocuklar, en çok da bayramlıklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Bayramı yeni elbiselerle karşılayacak olmanın heyecanını yaşayan çocuklar, Başkan Fadıloğlu ve Aldemir’e teşekkür etti.
Öksüz ve yetim çocukların yaklaşan bayramını kutlayan Başkan Fadıloğlu, "İdrak edeceğimiz Kurban Bayramınızı şimdiden kutluyorum. Cenab-ı Allah her sene bu zamanlara sağlık ve sıhhatle çıkmayı nasip etsin. Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir ve tüm gönüllü çalışanlara teşekkür ediyorum. Onların sayesinde bizler sizlerle bir araya geldik. Bizim yapmış olduğumuz iş hizmet etmek. Sizlere hizmet etmek için bu makamda bulunuyoruz. Bülbülzade Vakfı’nın yapmış olduğu çalışma neticesinde bir şeyleri paylaşabilirsek ne mutlu" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nin şehrin sorunlarının yanı sıra öksüz, yetim ve yoksul insanların da sorunlarına el attığını ifade eden Aldemir de, "Sosyal belediyecilik, şehrin en uç kısmındaki ihmal edilmiş yüreği, evi, barkı, gözü ve gönlü bir şekilde kenara itilmişlerin yüreğine temas eden bir çalışma. Onun için değerli başkanımıza teşekkür ediyoruz. Buradakiler, Allah’ın velisiyim dediği yetim çocuklar. Yıl boyu onların sağlığı, eğitimi, ev ortamları ve merhamet ihtiyaçlarıyla sadece maddi ihtiyaçlarını karşılamıyoruz. Onların yüreğine temas ediyoruz. Bugün de onların yüreğine temas edildi. Bu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Aslında sosyal belediyecilik denilen şey de, burada ortaya çıkıyor. Şehrin açını, açığını, yoksulunu, ihmal edilmişini bir bütün olarak görüp sadece şehrin varlıklı tarafını değil, birbiri arasında bir denge oluşturmak. İşte o zaman bizim şehirlerimiz merhamet şehirleri olur, adalet şehirleri olur" şeklinde konuştu.