ONLARIN GÖZÜNDEN" FOTOĞRAF SERGİSİ TÖRENLE AÇILDI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Gaziantep’ten 8, İstanbul’dan 2 fotoğraf sanatçısının hazırladığı fotoğraf sergisinin açılışı Şehitkâmil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde (ŞKM) yapıldı. Gaziantep Valisi Erdal Ata’nın da katıldığı fotoğraf sergisine Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Vakıflar Gaziantep Bölge Müdürü İsa Güven, Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Memik Terlemez, İl Genel ile Şehitkamil Belediyesi Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda fotoğraf sanatçıları katıldı.

“SANAT GALERİLERİ VE KÜLTÜR MERKEZLERİ ARTIYOR”

Serginin açılışında konuşan fotoğraf sanatçısı Erol Doğaner, son zamanlarda kentimizde sanat galerileri ve kültür merkezlerinin sayılarının arttığını söyledi. Doğaner, Şehitkâmil Belediyesi’ne yüksek standartlarda kültürel aktivitelerin yapılacağı kültür merkezi projesi için sanatseverler adına teşekkür etti. Onların Gözünden isimli karma fotoğraf sergisi ile ilgili bilgi veren Doğaner şöyle konuştu:”Sergimiz 10 fotoğraf sanatçısının 42 adet fotoğrafından oluşuyor. Şehitkâmil Belediyesi’nin fotoğraf kültürüne verdiği değer ve sosyal sorumluluk projelerinin önemi birleştiğinde ortaya Somali yararına düzenlenen fotoğraf sergisini yapmak çıktı. Fotoğrafların satışından elde edilecek gelirin Somali’deki yardıma muhtaç insanlara küçük de olsa bir destek olacağını bilmek bizleri mutlu ediyor” dedi.

“FOTOĞRAF SANATÇILARININ DENEYİMİNDEN YARARLANDIK”

Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep’te ekonomik gelişimin son hızıyla devam ettiğini belirterek, sanata yönelik faaliyetlerinin de sürdüğünü açıkladı. Erol Doğaner’in kendi işyerinde sanat galerisi açarak etkinlere başladığını kaydeden Fadıloğlu şöyle konuştu:”Gaziantep’te sanatçılarımız var ama profesyonel salonlarımız yoktu. Bugün içinde bulunduğumuz Kültür Merkezi’nin yapılışı sırasında fotoğraf sanatçısı arkadaşlarımızdan bilgi alış verişi yaparak burayı düzenledik. Onların deneyimlerinden faydalanarak, bu ortamı meydana getirmeye gayret ettik. Bundan sonraki süreçte de bu salon nasıl çalışır, nasıl hizmet eder bunun için gayret edeceğiz. Dolu dolu faaliyetlerde bulunarak en güzel sanatsal etkinlikleri yapmayı amaçlıyoruz” dedi.

“SANATÇILARIMIZI KUTLUYORUM”

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise, İpekyolu fotoğraf sanatçıları derneğinin yaptığı etkinliğin milletin özelliği olan yardımlaşmayı hatırlattığını söyledi. Dünyanın neresinde olursa olsun her türlü sanat etkinliğinin önemli olduğunu vurgulayan Vali Ata, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’den Somali’ye yapılan yardımlar 500 milyon doları geçti. İlimizde de çok duyarlı hayırseverler Somali’ye yardım topladılar. Ancak burada sanatçılarımızın bu davranışı da oldukça anlamlıdır. O nedenle sanatçı arkadaşlarımı kutluyorum. Ayrıca böyle görkemli bir kültür merkezini şehrimize kazandırdığı için Şehitkâmil Belediyesi’ne de tebrik ediyorum” dedi.

Törende daha sonra Vali Ata ve beraberindekiler açılış kurdelesini kestikten sonra sergiye gezdiler. Fotoğraf sanatçısı Erol Doğaner, Vali Ata’ya fotoğraflar hakkında bilgi verdi.