ÖRNEK BELEDİYE ŞEHİTKAMİL'DEN BİR ÖRNEK UYGULAMA DAHA

İSRAF ÖNLENECEK SOKAK HAYVANLARI AÇ KALMAYACAK

Şehitkamil Belediyesine bağlı ekipler ilk etapta belirlenen on dört mahallede ki apartmanlara ekmek toplama konteynırlarını dağıtmaya başladı. Değirmiçem mahallesinden başlanan konteynır dağıtımında toplamda 5 Bin 924 apartmana geri dönüşümü sağlanan plastik ekmek toplama konteynırları dağıtılacak. Her gün farklı bir mahallede yapılacak ekmek toplama işi sayesinde israfın önlendiği gibi sokak hayvanlarının da aç kalması engellenecek.

GÜZEL DÜŞÜNÜLMÜŞ BİR PROJE

Değirmiçem mahallesinde başlatılan ekmek toplama konteynırı dağıtımı vatandaşlar tarafından da büyük memnuniyetle karşılandı. İsrafı önlemede büyük yarar sağlanacağını ifade eden vatandaşlar; “ Her evde ister istemez arta kalan ekmek oluyor. Bunlar da haliyle ya çöpe gidiyor yada sokak hayvanlarının yemesi için sokaklara bırakılıyor. Bu da çevrede kötü görüntüler oluşturuyor. Fakat belediyemizin yaptığı bu örnek çalışma sayesinde arta kalan ekmekler toplanarak faydalı bir şekilde değerlendirilecektir. Ayrıca konteynırların plastik ve hoş görüntüsü sayesinde etrafta görüntü kirliliği yaşanmayacaktır. Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine bu değerli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” dediler.