ÖRNEK MODEL ŞEHİTKAMİL AİLE MERKEZLERİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Zirve Üniversitesi seminer salonunda gerçekleşen toplantıya Polonya, Litvanya, İngiltere, Fransa ve Avusturya’dan katılan eğitim yöneticileri ve akademisyenlerin yanı sıra Gaziantep’te bulunan sivil toplum örgütleri temsilcileri de toplantıya iştirak ettiler.

Projenin amacı Ülkemizin eğitim sisteminin tanıtılması, ülkemizdeki ve Avrupa’daki yetişkin eğitiminin incelenmesi, ilimizdeki eğitimin Avrupa boyutunun incelenmesi, AB uyum sürecinde ilimizdeki eğitim kurumlarının AB ülkeleriyle kurumsal işbirliklerinin geliştirilmesi, ilimizdeki eğitim kurumlarınca yürütülen AB eğitim projelerinin uluslar arası düzeyde yaygınlaştırılması sağlamaktır.

Katılımcıların kendi ülkelerindeki gelişmelerle alakalı bilgilerden faydalanmak ve Türkiye’deki gelişmelerden haberdar olmaları için Şehitkamil Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü Aile Merkezi Koordinatörü Kübra Bozdoğan katılımcılara Türkçe ve İngilizce olarak sunum yaptı. Şehitkamil Belediyesi’nin sosyal belediyeciliğe her zaman önem verdiğini ve sosyal tesislerdeki Aile merkezlenin Şehitkamil Belediyesi için önemini anlatan Bozdoğan; “Şehitkamil İlçesi sınırlarında 7 farklı bölgede aile merkezleri bulunuyor. Biz bu aile merkezlerinde, ailelerin eğitim seviyelerini yükseltmek, motivasyonlarını arttırmak, daha huzurlu bir aile yaşantısı sürdürmelerini sağlamak, birlik ve beraberlik ruhunu aşılamak, komşuluk ilişkilerini geliştirmek için uzman yöneticilerin katılımı ile seminerler, dersler ve toplantılar düzenliyoruz. Bununla birlikte sosyal aktiviteler ile aile yaşantılarına renk katıyoruz ” dedi.