ÖRNEK PROJE "GÜNEŞ PANELLERİ"

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


ENERJİ PANELLERİ DİKKAT ÇEKMEYE DEVAM EDİYOR

Şehitkamil Belediyesi tarafından “Doğal Hayat Doğal Enerji” sloganı ile hayata geçirilen Güneş Enerji panelleri dikkat çekmeye devam ediyor. İpekyolu Kalkınma Ajansı ile birlikte hareket edilerek yapılan proje hem doğaya zarar vermeden enerji üretiyor hem de Şehitkamil Belediyesi’nin yapmış olduğu diğer projelerin enerji ihtiyacını karşılıyor.

BU PROJE BİZE ÖRNEK OLDU

Doğaya zarar verilmeden yapılan enerji üretiminin önemine değine Kahta Kaymakamı Metin Esen; “Hayata geçirilen bu proje çok önemli. Biz buradaki incelemelerimizde elde ettiğimiz verilerin Kahta ilçesinde uygulanabilirliğini araştıracağız. Bu proje ilçemizde istihdam amaçlı kullanılabilir. Özellikle tarım alanında kullanılması için girişimde bulunacağız. Eğer verimli sonuç alınırsa diğer çiftçileri de kapsayacak şekilde uygulamayı genişletmeyi düşünebiliriz” dedi.

EKONOMİK ANLAMDA KATKISI BÜYÜK

Ekonomik anlamda güneş enerji panellerinin büyük katkı sağladığını vurgulayan Başkan Fadıloğlu; “Bu proje sayesinde biz yaptığımız diğer projelerin enerji giderlerini buradan karşılıyoruz. Güneş enerji panelleri sayesinde yaklaşık 150 kw’lık bir enerji elde ediyoruz.  Burada yaklaşık 170 adet panel var. Buradaki panellerin diğer bir özelliği de üç parça olması. Böylece birinde yaşanacak bir arıza diğer iki panelleri etkilemiyor. Böylece kesintisiz enerji üretimini sağlamış oluyoruz. Ayrıca üzerinde bulunan sim kart sayesinde günün her anı ne kadar enerji ürettiğimizi görebiliyoruz” dedi.

Başkan Fadıloğlu ve Kahta Kaymakamı Metin Esen güneş panellerinde incelemelerde bulunduktan sonra Biyolojik Göleti gezdiler.