ÖRNEK SPORCU VELİSİ OLMAK EMEK İSTER

BAŞARININ TEMELİ ŞEHİTKAMİL’DE ATILIYOR

Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzları koordinatörlüğünde gerçekleştirilen seminer, Şehitkamil Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Seminere, Şehitkamil Belediyesi Alleben 1 ve Alleben 2 Yüzme Havuzunda eğitim gören öğrencilerin velileri katıldı. ‘İyi Sporcu ve Örnek Sporcu Velisi Olmak Emek İster’ konulu seminere yaklaşık 250 veli katıldı. Seminer öncesinde veli-yönetici ve antrenör ilişkisini güçlendirmek amacıyla kokteyl düzenlendi.

 

BAŞARILI SPORCUNUN YETİŞMESİNDE VELİNİN ÖNEMLİ ROLÜ VAR

Seminerde konuşan Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzları Genel Koordinatörü Cengiz Bingül, konuşmasının ilk bölümünde sporcunun yaş gelişimi hakkında bilgiler verdi. Cengiz Bingül, konuşmasının ikinci bölümünü de ‘iyi sporcu velisi’ olmanın önemine ayırdı. İyi sporcu velisi olabilmek adına velilere bilgi veren Bingül, veli-yönetici ve antrenör uyumuna dikkat çekti.

 

Gerçekleştirilen seminere ilişkin değerlendirmede bulunan Alleben Yüzme Havuzları Genel Koordinatörü Cengiz Bingül, “Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzlarında eğitim gören, Türkiye şampiyonalarında illerini temsil eden 250 lisanslı sporcumuzun velilerine 2015-2016 sezonunun açılışıyla alakalı yıllık planlama ve iyi bir sporcu olma yolundaki safhalarımız, iyi sporcunun emek yolculuğundaki velilerimizin rolleriyle alakalı bir paylaşımımız oldu. Bu anlamda 3 yıldan beri sürdürdüğümüz takım çalışmalarımızda yaklaşık 650 lisanslı sporcumuz var ve bunların 250’si 2015-2016 sezonu içerisinde Şehitkamil Belediyesi çatısı altında yüzme, su topu ve paletli yüzme branşlarında Türkiye şampiyonalarında ilimizi temsil edecekler. Bunu yapmak çok özveri, emek isteyen, haftada 8 antrenmanda günde 11 kilometre yüzebilen çocuklarımızın belirli bir seviyeye gelmeleri tabi ki Şehitkamil Belediye Başkanlığımızın halkımıza sunduğu bu havuzlarla mümkün oluyor. Bundan sonraki süreçte de velilerimizi bilinçlendirip Türk Milli Takımı’nda, olimpiyatlarda, ‘neden bir Gaziantepli, Şehitkamilli olmasın’ ile ilgili özel bir paylaşım yapmayı planladık ve bugün de 250 çocuğumuzun velisi bizim planlamamıza dahil olup yanımızdalar” şeklinde konuştu.

 

Genel Koordinatör Cengiz Bingül, seminer sonunda Alleben Yüzme Havuzları antrenörleriyle birlikte velilerin istek ve önerilerini dinledi.