ÖZEL SPORCULAR GÖSTERİ HAZIRLIĞINDA

Özel sporculara yönelik yaptığı çalışmalara her dönem bir yenisini daha ekleyen Şehitkamil Belediyesinde down sendromlu özel sporcular,  Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde gerçekleştirilen spor okulu faaliyetlerinde keyifli zamanlar geçirerek günlük fiziksel hareket kapasitelerini artıyor. Downla Umut Penceresi Derneği bünyesinde eğitim gören özel sporcular, uzman eğitmenler nezaretinde oyun kurgusu içerisinde katıldıkları çalışmalarda yılsonu gösterisi hazırlıklarını hummalı şekilde sürdürüyor.

 

SPORTİF ETKİNLİKLERLE 365 GÜN BİRLİKTEYİZ

Özel sporcular alanında yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı M. Hayri Özkeçeci, spor merkezlerinde yıl boyunca özel sporculara yönelik faaliyetlerin büyük bir titizlikle sürüldüğünü söyledi. Özel sporcuların birçok önemli başarının altına imza attığına dikkat çeken Özkeçeci, şunları kaydetti:

 

“Şehitkamil Belediyesi Başkanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren spor merkezlerinde 365 gün boyunca özel sporcularımıza yönelik çalışmaları alanında uzman eğitmenler nezaretinde büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Özel sporcularımız yüzmeden, halkoyunlarına kadar birçok farklı branşta başarıyla faaliyet gösteriyor. Bilindiği üzere Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun tertip ettiği şampiyonlarda sporcularımız birçok bölge ve Türkiye şampiyonluğuna imza attı. Şimdi de değerli velilerimiz ve Downla Umut Penceresi Derneğinin büyük destekleriyle halkoyunları alanında bir kına gecesi gösterisi hazırlığı içerisindeler.  Bu özel çalışmalarda emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum.”

 

NELERİ BAŞARABİLDİKLERİNE HEP BİRLİKTE ŞAHİT OLUYORUZ

Downla Umut Penceresi Derneğini Başkanı Bengü Aslanpay, derneklerinde faaliyet gösteren özel üyelerinin imkanlar sağlandığında büyük başarılar elde edebildiklerine hep birlikte şahit olduklarını ifade etti. Dernek Başkanı Aslanpay, “Dernek olarak yıl içerisinde birbirinden farklı projeler gerçekleştiriyoruz. Düzenlediğimiz organizasyonlarda Şehitkamil Belediyemizin ilgi ve desteğini her zaman hissediyoruz. Özel öğrencilerimiz, Şehitkamil Belediyesi spor okullarında bir yandan sosyalleşirken, bir yandan daha hareketli, spor dolu bir yaşamla tanıştı. Katılımcı tüm öğrencilerimizde birçok anlamda büyük gelişim gözlemledik.  Velilerimizin görüşlerinin de olumlu olması bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Çalışmaları aralıksız olarak sürdürmeyi arzu ediyoruz”  şeklinde konuştu.

 

ÇOCUKLARIMIZLA GURURLUYUZ

Şehitkamil Belediyesi ve Downla Umut Penceresi Derneğinin işbirliği içerisinde yürüttüğü spor okulu çalışmalarının çocukların gelişimi adına önemli bir katkı olduğunu vurgulayan özel sporcu velilerinden Gülay Tutar, “Çocuklarımızın elde ettikleri başarılar, sergiledikleri performanslarla gurur duyuyor, mutlu oluyoruz. Çocuklarımızın çok değerli, çok özel özeliklerinin farkını yaşıyoruz. Şehitkamil Belediyemiz, çocuklarımız için sosyal ve sportif tesislerinin kapılarını ardına kadar açıyor. Biz veliler de sunulan bu imkanları memnuniyetle değerlendiriyoruz. Çocuklarımızın gelişimi adına emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.