ÖZÜRLÜLERİMİZ İÇİN TOPLUMSAL DUYARLILIK OLUŞTURMALIYIZ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

 

  Başkan Fadıloğlu, daha sonra Sosyal İşler İl Müdürü Mehmet Korkmaz’ı makamında kabul etti. Bu ziyarette 82. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Öğrencisi Eyüp Doğan kendi yaptığı bakır el işi tepsiyi Başkan Fadıloğlu’na hediye etti.

            Cennet Süzer Zihinsel Engelliler Okulu Müdürü Ali Güngör ve okul öğrencileri 10–16 Mayıs Sakatlar Haftası nedeniyle Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu‘nu makamında ziyaret ettiler. Cennet Süzer Zihinsel Engelliler Okulu Müdürü Ali Güngör, Başkan Fadıloğlu’na okulun işlevini ve sorunlarını anlatarak, ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

            Öğrencilerle bir tek tek ilgilenerek durumlarını soran Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, hizmet binaların özürlülerin durumu düşünülerek inşa edileceğini belirterek, özürlülere götürülecek hizmetlerdeki temel prensibimin; Özürlü vatandaşlara hayırsever ve acıma duyguları ile yaklaşmak değil, kalıcı çözümler üretmek olduğunu söyledi.

            Başkan Fadıloğu, aynı gün Sosyal İşler İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, 82. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hasan Acem’i de makamında kabul ederek özürlülerin sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. 82. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Öğrencisi Eyüp Doğan kendi yaptığı, üzerinde bakır el işi tepsiyi Başkan Fadıloğlu’na hediye etti.

             Başkan Fadıloğlu bu ziyartte yaptığı konuşmada da Dünya ve Türkiye genelindeki özürlü sayısının azımsanmayacak oranda olduğuna da dikkat çekerek, “Dünya nüfusunun yüzde 10`unun, Türkiye nüfusunun ise yüzde 12`sinin özürlü olduğuna dikkat çekerek, “İnsanların özürlü olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, özürlülüğün önlenmesi ve özürlülerin normal bir hayat sürmeleri, ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür” diye konuştu.