POTADA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU KUPA SEVİNCİYLE PERÇİNLENDİ

320’NİN ÜZERİNDE SPORCU BASKETBOL ŞÖLENİNE KATILDI

Şehitkamil Belediyesi tarafından Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde düzenlenen 5.Geleneksel Basketbol Cumhuriyet Kupası Ödül Töreni, Gaziantep Vali Yardımcısı  Nursal Çakıroğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Güven Alkoçak, Şehitkamil Halk Eğitim Müdiresi Suna Sertpolat, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Şefi Fırat Yiğit ve çok sayıda okul idareci, öğretmen sporcu velisi ve sporcuların katılımı ile gerçekleştirildi. 16 okul basketbol takımından 320’nin üzerinde dev adam ve potanın perilerinin şampiyonluk mücadelesi verdiği kupada bayanlar kategorisinde şampiyonluk ipini Turgut Özal Orta Okulu, göğüslerken Erkekler A Grubu Kategorisinde şampiyonun adı Özel Kolej Vakfı Orta Okulu Oldu. Basketbol branşının il genelindeki okullarda daha fazla yaygınlaştırılması adına teşvik ligi olarak organize edilen B gurubu kategorisinde ise sahaya yansıttığı güzel basketbolla birincilik koltuğuna Ünler Orta Okulu oturdu.  Yapılan 30 Müsabakanın ardından dereceye girmeye hak kazanan sporcuların gururlu ve bir o kadarda mutlu anlar yaşadığı ödül töreninde Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğunun sahnelediği halkoyunları gösterisi tribünleri dolduran protokol üyelerinden ve seyircilerden büyük alkış toplarken şampiyonlar salonda çalan marşlara ellerinde gururla taşıdıkları Türk Bayraklarını sallayarak eşlik ettiler.

KUPALARIN DÜZENLENMESİNDE EMEĞİ GEÇEN HERKESİ KUTLUYORUM

Ödül töreni esnasında dereceye giren sporculara ödüllerini takdim ederek, dev adamların ve perilerin mutluluğunu paylaşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, tören esnasında yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 92. Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde satranç, basketbol ve yüzme şampiyonları düzenledik bu organizasyonların düzenlenmesinde emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum. 1500’ü aşkın sporcu öğrencinin yarıştığı sportif organizasyonlarda dereceye giren tüm sporcularımızı ayrıca tebrik ediyorum. Ekip arkadaşlarımız tüm sporcularımızın adil bir biçimde yarışacağı organizasyonlar düzenliyor, müsabakalar, yarışmalardan sonra çocuklarımız evlerine , okullarına mutlu bir şekilde dönüyor, bundan sonraki süreçte de bu kondu ki çalışmalarımız sürecek”  İfadelerini kullandı.