POTADA RENKLER FARKLI DUYGULAR AYNI

Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliği işbirliğiyle organize edilen 6. Geleneksel Ortaokullar Arası Basketbol Cumhuriyet Kupası’nda şampiyonlar belli oldu. 2 farklı kategoride 21 okul basketbol takımından 400’ün üzerinde sporcunun katılımıyla düzenlenen turnuvanın erkeler kategorisinde şampiyon Gaziantep Kolej Vakfı Ortaokulu olurken, bayanlar kategorisinde ise şampiyonluk ipini Özel Sanko Koleji Ortaokulu göğüsledi.


10 günlük turnuva süreci boyunca parke üzerinde dostça yarışan ve birbirinden renkli anların yaşanmasına sahne olan potanın dev adamları ve perileri, ödül töreninde ortak sevinç yaşadı. Organizasyonun ödül töreninde şampiyonları; Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Güven Alkoçak yalnız bırakmadı.

 

BASKETBOL BRANŞI ÖZELİNDE İLİMİZDE SPOR COŞKUSU YAŞANDI

6. Geleneksel Ortaokullar Arası Basketbol Cumhuriyet Kupası ödül töreninde dereceye giren sporculara ödüllerini takdim eden Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, basketbol branşı özelinde il genelinde büyük bir spor coşkusu yaşandığını ifade etti. Turnuvayla ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Müdürü Mete, şunları söyledi:

 

“Şehitkamil Belediyemiz tarafından düzenlenen 6. Geleneksel Ortaokullar Arası Basketbol Cumhuriyet Kupasında il genelindeki 21 farklı okulumuzdan 400’ü aşkın sporcu öğrencimiz yarıştı.  Bu tip organizasyonlar her geçen yıl daha geniş çerçevede yapılıyor. İnşallah Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında sporcularımız salonlara sığmayacak. Turnuvaya katılan tüm ekipleri gönülden kutluyorum. Öğrencilerimizi yıl boyunca sportif etkinliklerle buluşturan Şehitkamil Belediyemize teşekkür ediyorum.”

 

TURNUVA YİNE BİRÇOK İLK YAŞANDI

Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Güven Alkoçak, 6. Geleneksel Ortaokullar Arası Basketbol Cumhuriyet Kupası’nın birçok ilke sahne olduğunu söyledi. Alkoçak, “Yerel altyapı liglerinin ilki olan Geleneksel Basketbol Cumhuriyet Kupası’nda birçok antrenör, hakem ve sporcumuz parke üzerinde ilk kez yerini aldı.  Yarışmacı tüm ekiplerimiz, tüm müsabakalarda fair play ruhunu her zaman ön planda tuttu. Şehitkamil Belediyemizin bizlere sunduğu imkanlarla her yıl daha geniş katılımlı organizasyonlar gerçekleştiriyoruz. Ümit ediyorum ki bundan sonraki dönemlerde çok daha güçlü katılımlarla sportif organizasyonlara imza atarız. Turnuvaya katılan ve  dereceye giren tüm okul takımlarımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.