POTANIN YILDIZLARI ŞEHİTKAMİL'DE PARLADI

BASKETBOL ALT YAPISINDA İSTİKRARLI İLERLEYİŞİMİZ SÜRECEK

İl genelindeki ilk ve orta okullarda eğitim gören 350 öğrencinin katılımı ile Atatürk Spor ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen basketbol alt yapı seçmeleri sonrasında değerlendirmede bulunan Şehitkamil Belediyespor Kulübü İdari Menajeri Metin Alati, “Basketbol branşında alt yapı çalışmalarımızı belediye başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’nun büyük destek ve yönlendirmeleriyle her geçen gün hız kazandırarak devam ettiriyoruz. Şu anda 2013-2014 sezonunda Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünün tertipleyeceği Basketbol İl Birinciliği Müsabakalarında sahada derece hedefi ile yarışacak 9 farklı kategoride takımlarımız mevcut. Bunun yanı sıra önümüzdeki yıllarda parke üzerinde ter dökebilecek yetenekleri belirleyebilmek amacı ile il genelindeki ilk ve ortaokullarda eğitim öğretim hayatına devam eden ve basketbol branşına gönül vermiş öğrencilerimiz arasında yetenek seçimi ilkelerine göre bir seçme gerçekleştirdik. Belirlediğimiz öğrencilerimizle takım antrenmanlarımız ve spor okullarına ek olarak farklı çalışmalarla birlikte olacağız. Önümüzdeki dönemlerde Gaziantep ve Türk Basketboluna yeni yıldızlar kazandırabilmek adına alt yapıdaki çalışmalarımız istikrarlı bir şekilde sürecek” İfadelerini kullandı.

ŞEHİTKAMİL PARKE ÜZERİNDE TAM KADRO

Şehitkamil Belediyespor Kulüp Başkanı Musa Yıldız, salon sporlarından sorumlu kulüp yönetim kurulu üyesi Hüseyin Çolak ve yeşil – siyahlı kulübün basketbol branşında görev yapan 11 kişilik idari ve teknik kadrosunun katılımı ile gerçekleştirilen Şehitkamil Belediyespor Kulübü basketbol alt yapı seçmeleri renkli anlara sahne oldu. Sporculara seçmeler esnasında moral vererek yalnız bırakmayan yeşil- siyahlı kulübün başkanı Yıldız, seçmeler sonrasında yaptığı değerlendirmede “  Kulübümüzün ana branşlarından biri olan basketbolda, geride bıraktığımız sezonlarda il, bölge ve Türkiye genelinde önemli başarıların altına imza attık.  Kulübümüzün genel vizyonu olan alt yapıda nitelikli eğitim düşüncesini bu branşta da uygulayabilmek bizleri mutlu ediyor. 2013 – 2014 sezonunda liglerde 5 erkek – 4 bayan takımla yer alacağız. Bunun yanı sıra her dönem yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü spor okullarımız mevcut. Biz bunlarda yetinmeyip dönem dönem  şehrimizin bir çok farklı noktasında keşfedilmeyi bekleyen yıldızlara ulaşabilmek adında seçmeler ve tarama projeleri gerçekleştiriyoruz. Bu gün sporcularımızla, antrenörlerimizle, branş idarecilerimizle büyük bir basketbol ailesi tablosu oluşturduk ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.