PROJELERİMİZ 2011 YILINDA MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLAYACAK

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


2010 Yılı, yoğun bir çalışma temposu içerisinde Şehitkamil için birçok projenin hayata geçirildiği bir yıl olduğunu vurgulayan Başkan Fadıloğlu; “Her adımında Şehitkamilli hemşerilerimizin emeklerinin olduğunu bu projelerimiz, 2011 yılında meyvelerini vermeye başlayacak” dedi.

“Burada yetişecek Sporcularımız, Milli Marşımızı Dünyaya Dinletecek”

Gaziantep’te yüzme havuzunun eksikliğine dikkat çeken Başkan Fadıloğlu; Şuanda İlimizde derece yapmış yüzücüler var ve gecen yıl Halepli yüzme yarışları Gaziantep’te yapıldı. Biz bu imkanları sunduğumuz takdirde daha nice şampiyonlar çıkaracağımıza eminiz. Bugün olimpiyatlardaki madalyalı sporcuların ülkelerine baktığımızda, İsviçre ve Avusturya gibi kara ülkelerini görürüz. Macaristan gibi, denizle hiçbir bağlantısı olmayan bir ülkenin, su sporlarında ekoller arasında yer aldığına şahitlik ederiz. Bunun yanı sıra Yüzme Sporu bütün kasları çalıştıran çok nitelikli bir spor buna imkan sağlamak amacıyla 6200 M bir arazi üzerine bir planlama yaptık. İnşallah 2011 de bunun açılışını yaparken İkinci Yüzme Havuzunun temelini de Merveşehir’de atmış olacağız dedi.

“Projelerimizi Kendi ekibimiz yapıyor”

Projeleri kendi ekibiyle planladıklarını ve dışarıdan proje satın almadıklarını vurgulayan Başkan Fadıloğlu; Yerel yönetimlerin öncelikle kendi imkanlarını değerlendirmesi gerektiğini, hazır proje satın almaktansa Gaziantep’in havasını teneffüs eden kültürünü bilen, gelenek ve göreneklerini yaşamış olan kendi ekibiyle projeleri hayata geçireceğini söyledi. Başkan Fadıloğlu; Sosyal Tesisler, Dülük mesire alanı, 1+1 sosyal konutlar, Yüzme Havuzu, Şehitkamil Kültür Merkezi gibi projelerin hepsinde kendi ekiplerinin imzası bulunduğunu belirtti.

“Kongre Turizmi, Gaziantep’te İstihdamı Arttıracak”
Projelerini belirlerken dikkat ettiği noktaları da açıklayan Başkan Fadıloğlu; Bizler planlamalarımızı yaparken, projelerimizin birçok alanda getirisi olmasına özen gösteriyoruz. Bugün Gaziantep, en çok göç alan şehirlerarasındadır. Artan nüfuza asgari bir eğitimle istihdam sağlamamız gerekiyor.

Kongre turizminde bölgemizde büyük bir açık var. İnsanlar bu iş için artık Antalya’ya gitmekten bıktı. Çünkü kongre turizmine iştirak eden kitle, gittiği yerin tarihi ve kültürel dokusunu tanıyıp; farklılığını görmek istiyor. İşte buradan yola çıkarak ŞKM ( Şehitkamil Kültür Merkezi) Projesini ortaya koyduk. Daha binamız tamamlanmadan 2012 yılında düzenlenecek bir tıp kongresi için rezervasyon bile aldık. Burada düzenlenecek kongre ve organizasyonlar ile şehrin ticaret hayatı canlanacak, otellerin sayısı artacak bu da istihdamı olumlu yönde etkileyecek. Ayrıca Gaziantep’in ve kültürümüzün tanıtımı sağlanacak.
Biz her zaman projelerimizin hazırlık aşamasının uzun süreceğini ancak yapım aşamasının hızlı olacağını vurguladık. Çünkü neye ihtiyaç var? ve bunun getirisi ne olacak? Bu noktaların iyi araştırılması gerekiyordu. ŞKM de, 1+1’lerde ve Dülük Mesire Alanı da çalışmalar çok hızlı ilerliyor. Bu Projeler, yakın bir zamanda da tamamen bitmiş olacak” dedi.

“Eğitiminde Çok Yönlülüğe Önem Veriyoruz”
Özellikle öğrencilere yönelik projelerin dikkat çektiğini vurgulayan katılımcılar, eğitim alanında yapılan çalışmaların hedefini sordular. Çocukların eğitiminde çok yönlülüğe önem verdiklerini belirten Başkan Fadıloğlu; “İlköğretim çağındaki öğrencilerimize çok büyük fayda sağlayacak TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) Ateşböceği Eğitim Tırı’nı yaptığımız görüşmeler sonucunda Gaziantep’e getirdik. Bu eğitim birimi Sani Konukoğlu İlköğretim Okulu’nda 4.000 öğrenciye ulaşıyor. Buradaki çalışmaları tamamlandıktan sonra, inşallah değişik okullarda 10.000’e yakın öğrenciye eğitim verecek. Eğitim Birimi, onların hem derslerine yardımcı oluyor hem de sosyal hayatta başarılı bireyler olmasını sağlamak için çeşitli eğitim programları uyguluyor.

Bunun yanında Etüt Eğitim Merkezlerimiz evlerinde ders çalışmak için uygun ortam bulunmayan öğrencilerimize, kışları sıcak yazları serin bir ortamda ders çalışma imkanı veriyor:

Yine son günlerde ikincisini düzenlediğimiz Bi Dünya Yeşil Projesi Beykent Ormanı Fidan Dikim töreniyle; ilköğretimdeki çocuklarımızı yeşil çevre bilinciyle buluşturduk. Orda fidanları toprakla buluşturan öğrencilerimiz gün gelecek kendi diktikleri ağaçların gölgesinde yaşayacaklar.

Okulların başlamasıyla da 15.000 öğrencimize çanta ve kırtasiye malzemesinden oluşan yardımda bulunduk.

Bence, eğitimi bir alanda sıkıştırırsanız; tek yönlü insanlar yetiştirirsiniz fakat öğrencilerimizi farklı alanlarda eşit düzeyde eğitirseniz çok yönlü bireylere ulaşırsınız” şeklinde konuştu.