RIDVAN FADILOĞLU ÇEVRE HAFTASINI KUTLADI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Başkan Fadıloğlu mesajında insan – çevre ilişkisi üzerinde durarak sözlerine şöyle devam etti; “Teknolojik gelişmeler, biz insanlara daha kolay ve iyi yaşama ortamı sağlamayı amaçlamaktadır. Bunun bilincinde olan insanoğlu, gelişen endüstrileşmenin getireceği olası imkanlardan daha fazla faydalanabilme arzusunu hep taşımıştır. Fakat insanoğlu bunu yaparken çevresine yapmış olduğu tahribatın ileride ne sonuçlar vereceğini kestirememiş ve bunun bedelini pahalıya ödemiştir.

Sanayileşen ülkeler, geç de olsa bu çevre tahribatının tüm canlılar üzerindeki olumsuz etkilerini fark ettiler. Bunun sonucu olarak çevre koruma bilinci ortaya çıkmaya başladı. Daha verimli kaynak kullanımı yanında artan ihtiyaçları karşılamak için, daha az tüketim ve artıkların yeniden kullanımı gibi çevre korumasına yönelik programlar endüstrileşme süreci içinde benimsendi”.

Bu konuda herkesin üzerine düşen görevler olduğunu hatırlatan Başkan Fadıloğlu, Şehitkâmil Belediyesi olarak, uyguladıkları çevre projeleriyle (Bi Dünya Yeşil, Yeşil Okul, Beyaz Umutlar) bugünün ve geleceğin Türkiye’sine çevre adına bir şeyler katmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu; tüm vatandaşlarımızın Çevre Günü’nü kutlayarak daha yaşanabilir bir Türkiye diledi.

M. Rıdvan FADILOĞLU
ŞEHİTKAMİL BELEDİYE BAŞKANI