RIDVAN FADILOĞLU YIKILMAZI YIKTI...

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Binanın yıkılmasıyla trafiğin rahata kavuştuğunu belirten bölge sakinleri çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür ettiler.

İbrahimli bölgesinde Abdülkadir Aksu Bulvarı ile 1 nolu caddenin kesiştiği bölgede bulunan, araç ve yaya trafiğini olumsuz yönde etkileyen bina yıkıldı. Yıllardır çevre sakinleri tarafından yıkılması istenen binanın yıkımı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun girişimleri sonucu gerçekleşti.
Bina ile ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadılıoğlu, İbrahimli bölgesinin rahatlatılmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

Fadıloğlu, göreve geldikleri günden beri 1 nolu cadde üzerindeki yıkılamayan yerle uğraştıklarını ifade ederek, ilk etapta ilk aksını yıkıp Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ettiklerini kaydetti.

Binanın olduğu caddede çok yoğun bir trafik akışının olduğunu belirten Başkan Fadıloğlu, "Özellikle sabahları trafik kilitlenir bir hal alıyor. Bu nedenle buradaki metruk binanın yıkılması gerekiyordu. Fakat yıllar önce iskanı alınmış bir bina olması nedeniyle üst yapı bedelinin ödenmesi lazımdı. Şehitkamil Belediyesi olarak vatandaşlarımızla anlaşma metoduyla çalışmaya gayret ediyoruz. Şuana kadar açtığımız yolları anlaşma metoduyla çözdük. 1 nolu caddenin üst kısmında da böyle bir yer vardı. Orada vatandaşımızla anlaşarak işi çözdük. Bu noktada bir türlü anlaşma yoluna gidemedik. Daha sonra hukuk yönünden girişimde bulunduk. Bilirkişi tespitleri yapıldı. Tespit sonucu binanın bedeli mahkemeye yatırıldı. Hemen yıkım çalışmalarına başladık" dedi.
Başkan Fadıoğlu: Devlette Devamlılık Esastır…

Şehitkamil veya Büyükşehir Belediyesi gibi bir ayrım yapmadıklarına dikkat çeken Fadıloğlu, "Aslında buradaki 35 metrelik bulvar Büyükşehir'in sorumluluğunda. Devlette devamlılık esasıyla daha önceki yönetimden bize intikal eden bu çalışmayı biz devam ettirdik. İnşallah en kısa sürede yıkımını gerçekleştirip Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edip bulvarın komple açılmasını sağlamış olacağız" diye konuştu.

Mahallenin her noktasından şikayet aldıklarını hatırlatan Fadıloğlu, "Çünkü yol gelip de bir noktada tıkanıyorsa o yol yol değil çıkmaz sokaktır. 21. yüzyılda da çıkmaz sokağın planlanması söz konusu değildir. Bu eksikliğin giderilmesi gerekiyordu. Bunun için el ele vererek mahalle sakinleriyle muhtarımızla hep birlikte bu işin üzerine düştük. Her kademedeki arkadaşımız bunu kendine sorumluluk kabul etti. Bugün de yıkma noktasına geldik. İnşallah 15-20 gün sonra burası bulvarın devamı olarak asfaltlanmış şekilde milletimizin hizmetine girer" şeklinde konuştu.
Caddenin uzun zamandan beri kilitli bir yer olarak durduğunu söyleyen Batıkent Mahalle Muhtarı Mecit Katırcı ve mahalle sakinleri ise yaptıkları açıklamada, "İbrahimli'ye tek bir yerden girişimiz vardı. Binanın yıkılması trafiği çok rahatlatacak. Başkan Rıdvan Fadıloğlu'na çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.