SAĞLIĞA ADIM ATIYORLAR

Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda haftanın 6 günü sabah ve akşam saatlerinde gerçekleştirilen çalışmalarla vatandaşlara uzman antrenörler eşliğinde spor yapma imkanı sunan Şehitkamil Belediyesi, fiziksel egzersizlerin yanı sıra; sağlıklı ve düzenli beslenme, zararlı madde kullanımının insan vücudunda yarattığı kalıcı hasarlar, hareketli yaşamın sosyal yaşamdaki olumlu psikolojik etkileri gibi konularda da vatandaşları bilinçlendirmeye devam ediyor. Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda 06:30-08:00 ve 20:00-21:30 saatleri arasında kişiye özgü ve gruplar halinde yapılan sportif çalışmalar etkinliğe katılan vatandaşların takdirini kazanıyor.

 

SAĞLIK VE SPOR DOLU ETKİNLİĞE İLGİ ARTIYOR

Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda yürütülen “Sağlığa Adım At” etkinliğine ilginin çalışmaların başladığı günden bu zaman kadar her geçen gün arttığını ifade eden etkinlikte görevli eğitmenlerden Hakan Turak, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

 

“Şehitkamil Belediyemiz tarafından yenilenen ve yeni yüzüyle sportif etkinlikler için oldukça nitelikli bir hale gelen Recep Tayyip Erdoğan Parkı’na çevre sakinleri, spor yaparak günün stresinde arınmak ve sağlıklı kalmak için geliyor ve egzersizlerini yapıyorlardı. Şehitkamil Belediye Başkanlığımız bu potansiyelin farkında olarak vatandaşlarımızın bilinçli spor yapabilmeleri ve sportif faaliyetlerle birlikte beslenme, dinlenme gibi sporla birlikte yürütülmesi gereken etkenlerinde planlı ve düzenli bir şekilde yürütülebilmesi adına “Sağlığa Adım At” etkinliğini başlattı. Şu anda Şehitkamil Belediyemiz bünyesinde görevli 10 uzman eğitmenimizle haftanın 6 günü 06:30 – 08:00 ve 20:00 – 21:30 saatleri arasında etkinlik çalışmalarını sürdürüyoruz. “Sağlığa Adım At” etkinliğinin startını verdiğimiz ilk günden bu zamana kadar geçen sürede vatandaşlarımızın ilgisi her geçen gün arttı. Etkinlik katılımcılarının yaş, kilo ve ifade ettikleri sakatlık ve rahatsızlıklarını gözeterek kişiye özgü ve gruplar halinde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Çalışmalar sonrasında spora gönül veren vatandaşlarımızdan aldığımız dönüşler memnuniyet verici düzeyde. Düzenli spor yapma konusunda motivasyonun her geçen gün arttığını gözlemliyoruz. İlerleyen günlerde alana uygun sportif ekipmanlar ve aletlerin yardımıyla gruplar halinde yapılan çalışmaları daha renkli kılacağız. Çalışmalara sadece çevre sakinleri değil ilçemizin birçok farklı bölgesinde ikamet eden vatandaşlarımızda iştirak ediyor. Ben bir kez daha sağlıklı bir yaşam için tüm vatandaşlarımızı “Sağlığa Adım At” etkinliğine davet ediyorum.”