SAĞLIK VE SPOR DOLU PROJE ÖDÜL ALDI

Günümüzün en önemli sağlık problemlerinden biri olan bireylerde kontrol edilemez kilo artışı, obezite ile mücadele etmek, gelişim çağındaki öğrencilere doğru beslenme ve sürdürülebilir spor alışkanlıkları kazandırmak amacıyla Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen “Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At”  projesi eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla yürütülen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” yarışmasında olumlu tutum ve davranışların geliştirilmesi kategorisinde Milli Eğitim Bakanlığınca bölge birinciliği ödülüne layık görüldü. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında Türkiye genelinde 3 bin 357 başvurunun yapıldığı yarışmada projeler, ilk aşamada uzman değerlendiriciler tarafından elektronik ortamda değerlendirildi. Yapılan eleme çalışmalarının ardından saha değerlendirmesine kalmaya hak kazanan 189 proje arasına giren “ Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At”  projesi, bu aşamada da değerlendiricilerden tam not alarak bölgesel ödül almaya layık görüldü.

 

ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIKLI VE MUTLU GELİŞİMİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Yeni nesillerin sağlıklı, mutlu, zinde ve çevreye duyarlı yetişmesine büyük önem verdiklerini ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, gençlik ve spor alanında yürütülen sportif projelerle ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

 

“Kurumlar arası işbirliğiyle yürüttüğümüz sosyal ve sportif projelerle çocuklarımızın, gençlerimizin sağlıklı, mutlu, zinde ve çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmelerine büyük önem veriyoruz. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle yürüttüğümüz “Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At” projesi Milli Eğitim Bakanlığımızca ‘eğitim ve öğretimde yenilikçilik’ ödülüne layık görüldü. Geçtiğimiz dönem 6 farklı okulda pilot olarak uygulanan bu projenin kapsamını geliştirmek adına paydaş kurumlarımız hazırlıklarını sürdürüyor. Çocuklarımızın sosyal iletişim becerilerinin güçlenmesi, fiziksel anlamda sağlıklı gelişimleri, doğaya ve doğada yaşayan tüm canlılara duyarlı olmaları, milli ve manevi değerlerini bilip sahip çıkmaları, kısaca her anlamda vatanına, milletine hayırlı bireyler olarak yetişebilmeleri adına elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret gösteriyoruz. ‘Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At’ projemizde emeği geçen başta paydaş kurumlarımız olan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İl Sağlık Müdürlüğümüze ve eğitici-öğretici destekleriyle her zaman birlikte hareket ettiğimiz Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzü kutluyorum.”