SAĞLIKLI YAŞAM HAREKETİ OKULLARDA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak ve yaşam boyu spor yapmaya teşvik etme amacıyla Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği “Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım da Sen At” projesinde sportif faaliyetler hız kesmeden sürüyor. Sportif faaliyetler hafta sonları Şehitkamil Belediyesine bağlı spor merkezlerinde gerçekleştirilirken, hafta içi günlerde ise projenin uyguladığı 6 pilot okulda hız kesmeden devam ediyor. Okullarda oluşturulan sportif beceri koordinasyon parkurlarında eğlenerek spor yapan katılımcı öğrenciler, “Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım da Sen At” projesinde gerçekleştirilen tüm faaliyetlerden oldukça memnun olduklarını dile getirdi.

 

PLANLANAN TÜM FAALİYETLER BAŞARIYLA SÜRDÜRÜLÜYOR

Proje kapsamında Azize-Abdülkadir Hamamcıoğlu Orta Okulunda sürdürülen sportif saha çalışmalarını takip eden Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı M. Hayri Özkeçeci ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M. Ali Tiryakioğlu, katılımcı öğrencilerle yakından ilgilenerek, proje kapsamında yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi paylaşımında bulundu. Projede planlanan tüm faaliyetlerin paydaş kurumların büyük bir işbirliğiyle başarıyla sürdürüldüğünü dile getiren Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Özkeçeci, “Projenin hayata geçtiği ilk günden itibaren tüm paydaş kurumların büyük özverisi ile başarıyla sürdürülüyor. Gerek Şehitkamil Belediyemiz,  gerek projemizin diğer paydaş kurumları olan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğümüz, katılımcı öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri ve sportif faaliyetlere katılabilmeleri adına büyük emek sarf ediyor. Projenin her aşamasında olduğu gibi okullarımızda gerçekleştirilen sportif çalışmalara değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdiler. Kendilerine ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

BECERİ KOORDİNASYON PARKURLARINDA EĞLENEREK SPOR YAPIYORLAR

“Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım da Sen At” projesinde görevli eğitmenlerden Saadet Öztütüncü,  pilot okullarda gerçekleştirilen sportif faaliyetlerde katılımcı öğrencilerin eğlenerek spor yaptıklarını söyledi. Öztütüncü, “Proje kapsamında gerçekleştirilen vücut kitle indeksi ölçümleri ve erişi testi sonuçlarının ardından katılımcı öğrencilerimiz, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğümüz, tarafından sağlıklı beslenmenin önemi konusunda eğitimlere tabi tutuldu. Ortaya çıkan vücut kitle indeksi ölçümleri sonrasında tespit ettiğimiz kilo kontrolü adına dezavantajlı olan öğrencilerimiz, uzman diyetisyenlerden yardım aldı. Projemizin sportif ayağında ise ilgi alanları ve ölçüm sonuçlarına göre sporcu öğrencilerimizi Şehitkamil Belediye Başkanlığımıza bağlı sportif merkezlerde farklı seanslarda eğitimlere tabi tutuyoruz. Proje kapsamında bir diğer uygulamamız ise okullarda sürdürülüyor. 6 farklı proje okulumuzda katılımcı 2 bin 535 öğrencimiz kendileri için hazırlanan beceri koordinasyon parkurlarında eğlenerek spor yapıyorlar” açıklamasını yaptı.

 

Kilo kontrolü anlamında problem yaşayan katılımcı öğrenciler, proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ve sağlık kontrollerinin ardından kendilerini çok daha iyi hissettiklerini kaydetti. Öğrenciler, yaşam boyunca sağlıklı adımlar atmaya devam edecekleri konusunda öğretmenlerine ve velilerine söz verdi.