SAĞLIKLI YAŞAMA, SAĞLIKLI DESTEK

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


ANNELER TEK TEK SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ....

Gaziantep Üniversitesi öğretim görevlileri ile Üniversite de okuyan Kent Gönüllü 40 öğrencinin katkıda bulunduğu proje Şehitkamil Aile Merkezlerinde uygulanmaya başlanıldı. Öğretim görevlileri tarafından bayanlara Obezite, Tansiyon, Bel çevresi ölçümü, Boy uzunluğu, Kilo, Kolesterol, Şeker, Hipertansiyon, Kansızlık, Kanser ve Diyabet gibi konularda tek tek sağlık kontrolünden geçirilerek hastalığı ilerlemiş olanlar var ise hastanelere yönlendirildi. Kanser belirtileri olan bayanlar ise Şehitkamil Belediyesi’nin destekleriyle KETEM’e gidip orada gerekli tetkik ve araştırmaları yapılıyor. Risk taramalarının yanı sıra Menopoz, Osteoropoz, Obezite-Tansiyon, Kadına şiddet konularında bayanlara 45 dk eğitim verildi.

SAĞLIKTA TOPLUMSAL GÖNÜLLÜLÜK...

Karacaoğlan Aile Merkezlerindeki bayanlara bilgiler veren Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Nazan Güler, bir toplumsal gönüllülük başlattıklarını ve amacımız topluma hizmet etmek sağlık birikimlerimizi bilgilerimizi sizlerle paylaşmak sağlık konusunda yardımcı olmak,  projemizi uygulamamızda bize destek olan ve yardımcı olan Belediye Başkanımıza ve rektörümüze çok teşekkür ediyorum dedi.

BAŞKANIMIZA BU UYGULAMA İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ...

Aile Merkezi üyeleri yapılan uygulama ile ilgili olarak çok faydalı bir çalışma bu tesisleri yaparak topluma kazandıran ve bizlerin eğitimine katkı sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Bu çalışma ile insan yaşamında en önemli faktör olan sağlık konusunda çok önemli bilgilere sahip olduk, tek tek sağlık kontrolünden geçirilerek bize tavsiyelerde bulunuldu. Bizde öğrendiklerimizi çevremizle paylaşarak bu çalışmaya destek olmak istiyoruz” dediler.