ŞAH-MAT BU YAZ DA HAMLENİ YAP

Satranç sporunu sevdiren adres Şehitkamil Belediyesi Sürekli Satranç Eğitim Merkezinde yaz spor okulu eğitimleri, okulların tatile girmesiyle birlikte start aldı. 6-18 yaş aralığındaki öğrencilerin faydalanabileceği kurslarda satranç branşının incelikleri birbirinden renkli ve eğlenceli öğretim teknikleriyle anlatılacak. İlkokul çağında sporla tanışmanın yaşam boyu faydalarına dikkat çeken Şehitkamil Belediyesi, görsel zekanın gelişmesine büyük katkı sağlayan ve uzmanlar tarafından birçok sosyal faydası belirlenen satranç sporunun minik yaş guruplarındaki öğrencilere sevdirilerek anlatılabilmesi için çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

 

SATRANÇ SPORU HIZLI VE DOĞRU KARAR ALMAMIZI SAĞLIYOR

Satranç sporunun özelikle çocuk ve genç yaştaki öğrencilerin hızlı ve doğu karar almasına büyük katkı sağladığını ifade eden Şehitkamil Belediyesi Satranç Merkezi Eğitmeni Veysel Çankaya,  2017 yaz spor okulu faaliyetleriyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

“2016-2017 eğitim-öğretim yılını tamamlayarak uzun bir yaz tatiline ‘merhaba’ diyen değerli öğrencilerimizi önce yıl içerisinde sergiledikleri yoğun performanstan dolayı tebrik ediyor ve onları yaz tatillerini verimli bir şekilde değerlendirmek üzere Şehitkamil Belediyesi Satranç Eğitim Merkezimize davet ediyoruz. Satranç oynamak özellikle genç dimağları zararlı alışkanlıklardan uzak tutar. Dikkat dağınıklığının oluşmasını engeller ve özelikle çocuk ve genç yaş gruplarında hızlı ve doğru karar almaya katkı sağlar. Satranç eğitim merkezinde 6-18 yaş grubundaki öğrencilerimiz, yaz spor okulu eğitimlerinden faydalanacak, ancak yetişkinler için de eğitim çalışmalarımız devam edecek. Yaz tatili dönemi boyunca yürüteceğimiz çalışmalarda eğlenceli öğretim tekniklerine yer vereceğiz. Tüm öğrencilerimizi satranç branşının incelikleriyle tanışmak üzere merkeze davet ediyorum. ”