SAKAL-I ŞERİF'E YOĞUN İLGİ...

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Önceki akşam Karşıyaka Mahallesi Bosna Hersek Parkı'nda ziyarete açılan peygamberimizin (sav) Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen binlerce kişi izdihama neden olmuştu. Sakal-ı Şerif'i yine halka açılması için bu kez Çıksorut Mahallesi Arif Nihat Asya Lisesi bahçesinde bir organizasyon yapıldı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği gecede ilk olarak ilahiler seslendirildi. Daha sonra Sakal-ı Şerif'i görmek için bahçeye giren binlerce kişi izdihama neden oldu. Aralarında çocuklarında bulunduğu bayanlar Sakal-ı Şerif'i görebilmek için adeta birbirlerini ezdi.

“İzdiham Engellenemeyince Başkan Fadıloğlu Anons Yaparak Halkı Tek Sıra Olmaya Davet Etti”

Durumu fark eden Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu mikrofonu alarak anons yaptı. Halkı sakin olması için konuşan Başkan Fadıloğlu, “Şuanda içeri giren bayanlar izdihama neden oluyor. Dışarıdaki kardeşlerimizde içeri girmek istiyor. Ancak buradaki yığılma nedeniyle kimse Sakal-ı Şerif'i göremiyor. Bu nedenle kısa bir ara veriyoruz. Daha sonra herkesin Sakal-ı Şerif'i görebilmesi için tek tek içeri alacağız” dedi.

Bunun üzerine görevliler kalabalığı güçlükle kontrol ederek tek sıra haline getirdi. Tek tek içeri alınan ziyaretçiler Sakal-ı Şerif'i gördü. Başkan Fadıloğlu’da Sakal-ı Şerif'i gördükten sonra, “Sakal-ı Şerif daha önce Kadir Gecelerinde bazı camilerimizde halka açılıyordu. Birçok vatandaşımız bunu göremiyordu. Bizde Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle böyle bir organizasyon yaptık. Şuanda binlerce kişi bu mutluluğu yaşıyor” dedi.

Sakal-ı Şerif'i görmeye gelen vatandaşlar ise izdihama rağmen Sakal-ı Şerif'i görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Belediyemize teşekkür ediyoruz. Yıllardır görmek istediğimiz ama göremediğimiz Sakal-ı Şerif'i bugün mahallemizde. Bunun mutluluğunu anlatmamız mümkün değil. Allah bu organizasyonu yapanlardan razı olsun” dedi.