SAKAL-I ŞERİFİ GÖRMEK İÇİN BİNLERCE KİŞİ SIRA BEKLEDİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Karşıyaka Mahallesi'ndeki Merkez Camii'nde okunan Mevlid-i Şerif'in ardından Bosna Hersek Parkı'nda ziyarete açılan peygamberimizin (Sallallahü Aleyhi Vesellem) Sakal-ı Şerif'i vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Sakal-ı Şerif'i görebilmek için parka akın eden binlerce vatandaş soğuk havaya rağmen saatlerce sıra bekledi.

Sakal-ı Şerif'i görebilmek için hasta yatağından kalkıp gelen bazı vatandaşlar ise duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarına boğuldular. Sakal-ı Şerif'i görmek için ölünceye kadar sıra beklemeye razı olduğunu belirten vatandaşlar, gecenin geç saatlerine kadar uzun kuyruklarda beklediler. Sırası gelen vatandaşlar da tek tek cam fanus içinde titizlikle korunan Sakal-ı Şerif'i görmenin heyecanını yaşarken, bazıları da Sakal-ı Şerif'i cep telefonuyla görüntüledi.

Hizmeti Vatandaşın Ayağına Götürüyoruz…

Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu ise yaptığı açıklamada, hizmeti vatandaşların ayağına götürmek için çeşitli çalışmalarda bulunduklarını söyleyerek, "Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde müftülüğümüzün yapmış olduğu faaliyetlerin yanı sıra Şehitkamil Belediyesi olarak biz de hizmeti milletimizin ayağına götürmek için uğraş veriyoruz. Bugün Karşıyaka Merkez Camii'nde mevlit okunduktan sonra, Bosna Hersek Parkında Sakal-ı Şerif'i ziyarete açtık" dedi.

Bu etkinliğimizi 3 noktada yapacağız…

Bundan sonraki günlerde de Sakal-ı Şerif'i diğer semtlerde oturan vatandaşların ziyaretine açacaklarını ifade eden Başkan Fadıloğlu, "Bu etkinliğimizi 3 noktada yapacağız. 15 Nisan’da Çıksorut Mahallesi'nde bulunan Arif Nihat Asya Lisesi bahçesinde, 21 Nisan’da Eyüp Sultan Mahallesi'ndeki Uzay Çatılı pazaryerinde Sakal-ı Şerif'i ziyarete açacağız.

Bizim hizmet anlayışımızda vatandaşı ayağımıza getirmek değil, hizmeti vatandaşın ayağına götürmek var. Bugün yapmış olduğumuz etkinlik de bu çerçevede devam ediyor. Sosyal hayatın içinde manevi değerlerimize de önem vermemiz gerekiyor. Şehikamil Belediyesi olarak Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde ne tür çalışma yapabiliriz, bunun çalışması ve gayreti içindeyiz" şeklinde konuştu.