SATRANÇ'I SEVDİREN ADRES ŞEHİTKAMİL

SATRANÇ EĞİTİMİ SOSYAL YAŞAMA KATKI SAĞLIYOR

Şehitkamil Belediyesi Satranç Merkezinde satranç branşının inceliklerini öğrenen minik ve küçük yaştaki 200’e aşkın sporcu, bir yandan zihinsel eğitime büyük katkı sağlayan eğitim programlarını takip ederken, bir yandan da eğlenceli sosyal etkinliklere katılarak yılın stresini atıyorlar. Şehitkamil Belediyesi Satranç Merkezi Antrenörü Veysel Çankaya yaz spor okullarıyla ilgili yaptığı açıklamada; “ Satranç,  sportif bir etkinlik olmanın yanı sıra kişilerin yoğunlaşma problemlerini gideren, hafızayı geliştiren ve güçlendiren, hayal gücü ve inovatif düşünceyi artıran bir etkinliktir.  Yine satranç branşıyla ilgilenen kişilerin kendi davranışlarının sonucunu önceden tahmin edebilme yeteneğinin de geliştiğini görmekteyiz. Tüm bu nedenlerden dolayı, ben özellikle çocuk ve genç yaştaki sporcuların satranç branşıyla ilgilenmelerini öneriyor ve bu branşa gönül veren herkesi satranç merkezimize davet ediyorum” dedi.

DÖRT DÖRTLÜK BİR TESİS

Şehitkamil Belediyesi Satranç Merkezinin birçok ortak amaca hizmet ettiğini belirten sporcu velileri; “Çocuklarımız kursta eğitim görürken bizler de Satranç Parkta keyifli vakit geçiriyoruz. Böyle bir tesisin Gaziantep’e kazandırılmış olmasından dolayı Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ediyoruz” dediler.