SATRANÇ TUTKUNLARI ŞEHİTKAMİL'DE BULUŞTU

33. GELENEKSEL SATRANÇ TURNUVASI BAŞLADI

Sporun her branşına verdiği destekle sporseverlerin vazgeçilmez adresi olan Şehitkamil Belediyesi, ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 33. Geleneksel Satranç Turnuvası’ etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Cumhuriyet’in 92. yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen organizasyona 500’ü aşkın lisanslı sporcu katıldı. 17 farklı kategoride gerçekleştirilen satranç turnuvasına 7 yaşından büyük her yaştan sporcu katılım gösterdi. ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 33. Geleneksel Satranç Turnuvası’ sonuçları, sporcuların ulusal kuvvet derecesine etki edecek. Turnuvada kendi kategorilerinde dereceye giren sporculara; özel satranç takımı, kupa, madalya ve katılım belgesi verilecek. Turnuvada, Satranç Federasyonu tarafından belirlenen 15 hakem görev alacak.

 

AİLELER, HEYECANLA SONUÇLARI BEKLEDİ

Atatürk Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen turnuvaya yoğun ilgi ve katılım oldu. Özellikle 7-16 yaş aralığındaki sporcuların aileleri, çocuklarına destek olmak için türbinlerdeki yerlerini sabahın erken saatlerinde aldı. Meraklı gözlerle çocuklarının maçlarını seyreden aileler, yaşadıkları mutlu anları çektikleri fotoğraflarla ölümsüzleştirdi. Oynadığı maçı kazanan sporcular da sevinçlerini aileleriyle paylaştı.

 

ŞEHİTKAMİL BELEDİYEMİZ SPORUN HER BRANŞINA DESTEK VERİYOR

Turnuva başlangıcı öncesi söz alan Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, “Hakikaten Şehitkamil’imizde farklı uygulamalarımız var. Şehitkamil Belediyesi; sevgisi, hoşgörüsü, kurumsal işbirlikleriyle ön plana çıkmaktadır. Ben; velilerimize, öğrencilerimize, hocalarımıza teşekkür ediyorum. Sporun her dalına verdiği destekten dolayı başta Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

VELİLERİMİZ BİZE GERÇEKTEN GÜÇ VERİYOR

Sporun ve sporcunun her zaman destekçisi olacaklarını belirten Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci ise şunları söyledi:

“Gaziantep’te satranç sporu denildiği zaman sanırım yanına da Şehitkamil Belediyesi’ni eklemek, onu hatırlamak yanlış olmaz. Çünkü 33.’sünü düzenlediğimiz bu turnuvayla birlikte satranç sporuna özel olarak dikkat ediyoruz. Şehitkamil Belediyesi olarak zevk ve gurur duyuyoruz. Ben; bu turnuvaya ilgi ve alaka gösteren, işlerini bırakıp çocuklarımızın yanında olan, çocuklarını bu turnuvaya getiren velilerimize çok teşekkür ediyorum. Velilerimiz bize gerçekten güç veriyor. Çocuklarımıza bol şans diliyorum. Bu turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Turnuvamız hayırlı uğurlu olsun.”