ŞEHİT KAMİL'E MUHTEŞEM ANMA

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe AK Parti Gaziantep Milletvekili Özlem Müftüoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve İl Genel Meclis Başkanı Ömer Nasuhi Güleç'in yanı sıra çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gece Kurtuluş Savaşı şehitleri için Kur-an'ı Kerim ve dualar okundu. Şair ve sunucu Serdar Tuncer kendine has sunumu ve şiir yorumuyla katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği gecede daha sonra ünlü sanatçı Uğur Işılak sahne aldı. Katılımcılar, ışık gösterileriyle birlikte sahneye çıkan Uğur Işılak'a büyük bir sevgi gösterisinde bulundu.

GECEYE KATILAN ŞAİR-SUNUCU SERDAR TUNCER VE ÜNLÜ SANATÇI UĞUR IŞILAK DAVETLİLERE UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

Birbirinden güzel eserlerini seslendiren ünsü sanatçı davetlilere unutulmaz anlar yaşattı. Sanatçı Uğur Işılak davetlilere coşku ve hüznü birlikte yaşattı. Gecede ünlü sanatçı Uğur Işılak'ın minik bir hayranı sahneye çıkarak sanatçıya bir buket çiçek takdim etti. Sanatçı Işılak ise minik hayranının elini öperek sahneden uğurladı.

"BİZLERİN EN BÜYÜK DEĞERİ, 14 YAŞINDAKİ ŞEHİT KAMİL'İN YÜREĞİDİR"

Gecede konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, geceye gösterilen ilgiden dolayı bütün katılımcılara teşekkür ederek, "Tarih, bizlere sadece geçmişi yansıtmaz, bugün bizi biz yapan değerleri de anlatır. Bizlerin en büyük değeri ise, 14 yaşındaki Şehit Kamil'in yüreğidir. Mehmet Kamil, binlerce gencecik insanın canını feda ettiği, Antep Müdafası'nın genç kahramanıdır. Koskoca bir milleti kurtaran savaşı anlamak, 14 yaşındaki Mehmet Kamil'i anmakla başlar. Mehmet Kamil 21 Ocak 1920 deİşgalcilerin süngüsüyle şehit edilirken, daha çocuk yaştaydı. Ama o denli büyük bir yüreği vardır ki, o yürek, sadece Anteplilerin değil, bir milletin onurunu ve iffetini de korudu. Şehit Mehmet Kamil, Anasına uzanan eli, tüm vatana uzanmış sayıp, bir ulusun uyanışını sağladı".

Tarihin daima kendilerine güç verdiğini anlatan Başkan Fadıloğlu, "Çekilen acılar ve katlanılan fedakarlıkları, asla unutmayacağız, ancak geleceğin Türkiye'sini de tarihte yaşayarak değil, umut ve özgüveni tesis ederek kuracağız. Bugün gelinen noktada Gaziantep, Türkiye'nin 6. Büyük Şehri, sanayi ve ticarette bölgesinin lideri ve farklı kültürlerin beşiği konumundadır. Yani bir anlamda, aziz şehidimiz Mehmet Kamil'in torunları, onun adına yakışır bir şehir inşa etmişlerdir. Bugün bizi biz yapan Mehmet Kamil ve onun gibi, namusunu, şerefini ve vatanını canından önde tutan şehitlerimizdir" diye konuştu.


Başkan Fadıloğlu sözlerini Mehmet Akif'in dizeleriyle yad ederek, "Sen ki, asara gömülsen taşacaksın. Heyhat, sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihat. Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana aguşunu açmış, duruyor Peygamber"


Gecenin sonunda Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Serdar Tuncer ve Uğur Işılak'a birer buket çiçek hediye etti.