ŞEHİT KAMİL VE ÖZDEMİR BEY?İ SAYGIYLA ANDIK

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Programda, Garnizon Komutanlığı, Şehitkamil Kaymakamlığı ve Şehitkamil Belediyesi tarafından anıta birer çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşma yapan ŞehitkamilBelediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu; “Huzur ve barış içinde yaşarken, bugünlere nasıl geldiğimizi, kimlerin hangi fedakarlıklarla bize bu vatanı armağan ettiğini daima hatırlamak durumundayız” dedi.

Dünya bugüne kadar pek çok ulusun özgürlük mücadelesine tanıklık ettiğini vurgulayan Başkan Fadıloğlu; “ Bizim kurtuluş mücadelemizi ise bunlardan ayıran, kendine özgü yanları vardır.  Bizler sadece savaştan ibaret olmayan bir mücadele verdik. Yıllarca süren savaşlardan bitkin düşerek umudunu kaybetmiş bir milleti yeniden dirilttik.

Antep, hep gururla taşıdığı ve sonsuza dek taşıyacağı ‘Gazi’ unvanıyla bu muhteşem geçmişin en önemli tanığıdır. Antep halkı, esaret altına alınmak istenen bir milletin sadece inancıyla neler yapabileceğini tüm insanlığa göstermiştir.

Fransız işgalinden kurtuluşumuzun 90. yılını kutladığımızı bu günlerde Fransa'nın sözde Ermeni soykırımını inkar edenlerin hapis ve para cezasına çarptırılmasını parlamentoda kabul edilmesini nefretle kınıyoruz. Bu Millet 1920 yılında vermiş olduğu mücadelenin neticesinde bugün dostluk kardeşlik içerisinde yaşayan bir ülkedir. Geçmiş dönemlerde de gayri Müslimlerle Müslimlerin Fransızlarla, İngilizlerle ve Türklerin aynı ortamda yaşadıkları bir şehrin evlatlarıyız. Biz düşmanı savaş anında düşman görüp, barış anında hep birlikte yaşayan bir toplumuz. Dünyaya örnek olacak uygulamaları gerçekleştirmiş bir milletiz. Bundan sonraki süreçte de  Türk milleti aynı duyarlılığını gösterecektir. Kurtuluş savaşında ve Gaziantep’in savunmasında hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi tekrar rahmetle anarken tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.     

Program, Özdemirbey’in mezarı önünde yapılan törenle son buldu. Çiçek buketlerinin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Özdemir Bey'in ve tüm şehitlerin ruhuna dua okundu.