ŞEHİTKÂMİL'DEN ÖĞRENCİLERE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA SEMİNERİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


ÖĞRENCİLERE BAŞARILI OLAMANIN PÜF NOKTALARI ANLATILDI

Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte kitap, kırtasiye malzemesi ve diğer okul araç gereçleri ile öğrencilere destek olan Şehitkamil Belediyesi, aynı zamanda Sosyal Tesisler bünyesinde faaliyete geçirdiği etüt eğitim merkezleri ile öğrencilerin okuldaki derslerine büyük katkı sağlıyor. Bu kapsamda Şehitkamil Belediyesi Mütercim Asım Sosyal Tesislerinde öğrenciler derslerinde daha da başarılı olsunlar diye alanında uzman rehber öğretmen eşliğinde “Verimli Ders çalışma Teknikleri” üzerine bir seminer düzenlendi. Öğrencilerin gözünde büyüttüğü ve başarılı olamamaktan korktuğu ana dersler hakkında verilen seminerde ders çalışma tekniklerinin püf noktaları anlatıldı.

ETÜT EĞİTİM MERKEZLERİ ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK AVANTAJ

Etüt Eğitim Merkezindeki seminere katılan Rehber Öğretmen Okan Bal “ Öğrencilerimiz bazı dersleri gözünde büyüterek yapamayacaklarını düşünüyorlar. Bu düşünce de zaten öğrenciyi otomatik olarak geriye düşürüyor. Bunun sonucunda da öğrenci o dersle ilgilisini kaybediyor. Biz burada öğrencilerimize bu derslerden korkulmaması gerektiğini ve başarılı olabilmek için bazı ufak püf noktalarını öğretiyoruz. Çünkü öğrenciler eğer bir dersten başarısız oluyorlarsa bir daha bu dersi asla başaramayacaklarını düşünüyorlar. İşte bu noktada bizler öğrencilerimize rehberlik ediyoruz. Dersi sevdirmeye ve başarıya taşıyacak yolları gösteriyoruz” dedi. Şehitkamil Belediyesinin faaliyete geçirdiği etüt eğitim merkezleri sayesinde eğitime büyük katkıda bulunduğunu ifade eden Bal; “ Öğrenciler okullarında ki derslerine ek olarak burada ders görüyorlar ve inanıyorum ki bu öğrencilerimizin başarısını büyük oranda etkiliyor. Çünkü öğrenci okulda gördüğü derslerini burada tekrar edince bilgi oturuyor ve bu sayede başarı ortaya çıkıyor. Bu kapsamda burada verilen hizmetin çok önemli ve faydalı olduğunu düşünüyorum. Şehitkamil Belediyesi ve Başkan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

SOSYAL TESİSLERDE VERİLEN EK DERS ÖĞRENCİLERİ OKULLARINDA BAŞARIYA ULAŞTIRIYOR

Okuldan sonraki boş vakitlerini sosyal tesislerdeki etüt eğitim merkezinde değerlendiren öğrenciler; “ Okulda gördüğümüz dersleri burada tekrar ediyoruz. Anlamadığımız bir şey olursa buradaki öğretmenlerimize soruyoruz. Derslerimizde bu sayede başarılı oluyoruz. Bugün burada bize seminer verildi. Ders çalışırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlattılar. Özellikle zor olan derslerin doğru çalışmayla çok kolay bir hale geldiğini anlattılar. Seminerde eğlenceli olarak anlatıldı. Sıkılmadan dinledik. Bizim için çok faydalı oldu. Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz” dediler.