ŞEHİTKÂMİL'İN İKİNCİ ORMANI ÖĞRENCİLERLE HAYAT BULDU

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediyesi Beykent Ormanı Fidan Dikim Töreni’ne; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Er, Şehitkamil ilçe Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil İlçe Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Kaplan, Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Cuma Güzel, protokol temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Başkan Fadıloğlu; “Bugün Dikeceğimiz Fidanlar Geleceğimize En Güzel Miras Olacaktır”

Törende açılış konuşmasını yapan Başkan Fadıloğlu; “ Bi Dünya Yeşil Projesi çerçevesinde belediyemiz ikinci ormanını kuruyor. Bildiğiniz gibi Gaziantep’te kendiliğinden oluşmuş ormanlar yok. Dülük, Burç ve Erikçe Ormanları atalarımız tarafından oluşturulan alanlardır. Bizler bu ormanların havasını soluyoruz, gölgelerinden yaralanıyoruz ve bu alanlarda ailecek piknik yapıyoruz. İşte bizim de hep beraber kurduğumuz bu ormanlar yarınlarda çocuklarımıza ev sahipliği yapacak. Onlar için oksijen üretecek, gelecek nesiller bu ağaçların altında piknik yapacak” diye konuştu.

“Ağaç Dikmek Sosyal Sorumluluğun Ötesinde, İnsani Bir Sorumluluktur”

Sosyal sorumluluk projesinin ötesinde fidan dikmenin insanı sorumluluğumuz olduğunu belirten Başkan Fadıloğlu; “Bu dünyadan ayrıldığımızda Arkamızda gelecek nesiller için faydalı olacak yeşil alanlar bırakmış olcağız.
Göreve geldiğimiz günlerde verdiğimiz bir söz vardı öğrencilerimizin en az senede iki defa fidan dikmesini sağlamaktı. İlkini Mart ayında gerçekleştirmiştik. Bu sene ikincisini ise Kasım ayında gerçekleştiriyoruz. Bu alanlar kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortaklaşa yapılan çalışmalarla belirlendi. Özellikle Kaymakamlığımızın desteğiyle bu güzel Projeye imza attık” dedi.
Geleceğimizi ilgilendiren bu projede Evliye Çelebi İlköğretim Okulu, Sanko Koleji ve İnşaat Mühendisleri Odası’na da özel olarak fidan dikim alanı ayırdık. Bizler ortak geleceğimizi ilgilendiren projelere Kurumlarımızı, STK’ları da ortak etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Fadıloğlu konuşmasının sonunda törene katılan herkese teşekkür ederek bu tip projelerin devamını diledi.

Kaymakam Mehmet Aydın; Yaşam Boyu Çevreye Verilen Zararı Bu Şekilde Biraz Olsun Telafi Edebileceğiz”

Törende söz alan Şehitkamil İlçe Kaymakamı Mehmet Aydın da; “Çevreyle ilgili olan bu proje beni çok mutlu ediyor. Yaşamımız boyunca çevreye verdiğimiz zararı bu şekilde biraz olsun telafi edebileceğiz. İşin daha da güzel yanı öğrencilerimize bu törenle yeşil çevre bilinci edindiriyoruz. Çocuklarımız burada bu işi görerek birebir fidanları dikerek öğrenecekler. Kentsel yaşamda bu edindikleri bilinç çevreye karşı daha hassas olmalarını sağlayacaktır. Başta Sayın Başkanımız Rıdvan Bey olmak üzere bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Beykent Ormanı 7.000 Ağaçtan Oluşuyor

Konuşmaların ardından Katılımcılar ve öğrenciler kendilerine ayrılan bölümlerde fidanları toprakla buluşturdu.
Şehitkamil Belediyesi Beykent Ormanı; Beylerbeyi 1. Etap ile 2. Etap arasındaki alanda, 76.580 m² üzerine 7.000 fidandan oluşuyor. Orman Alanının 9.000 metrekarelik kısmı Özel Sanko Okulları, Evliye Çelebi İlköğretim Okulu ve İnşaat Mühendisleri Odası’na ayrıldı.