ŞEHİTKÂMİL BELEDİYESİ'NDEN SICAK YARDIM

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


ŞEHİTKÂMİL’DEN DEPREMZEDELERE KAZAK VE SOBA YARDIMI

Şehitkamil Belediyesi, depremin vurduğu Van kent merkezi ve Erciş ilçesinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından depremde mağdur olmuş vatandaşlar için yardım olarak 250 Bin çocuk bezi, 130 adet Infrared elektrikli ısıtıcı, 20 adet katalitik soba, 2 bin adet kazak’ı Van’a gönderdi.

YARDIMLARIMIZI GÖNDERİRKEN SOĞUK HAVAYI GÖZ ÖNÜNE ALDIK

Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankası’nda hazırlanan yardımlar belediye görevlilerince büyük bir özenle paketlenip kamyonlara yüklendi. Soğuk havanın etkili olduğu ve hava sıcaklığının 0 derecelere kadar düştüğünü göz önüne alan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yardımlarımızda özellikle vatandaşların kendilerini soğuk tan koruması için 2 bin adet kazak ile ısıtıcı sobalara ağırlık verdiklerini söyledi.

BAŞKAN FADILOĞLU; “İNŞALLAH BU ZOR GÜNLERİ HEP BİRLİKTE ATLATACAĞIZ”

Hava sıcaklığının gece sıfır dereceye kadar düştüğü bölgede depremzedelerin ısınmak için açık alanlarda ateş yaktığını ve bir çok kişinin de kendi imkanlarıyla yaptıkları derme çatma barınak ile araçlarda soğuktan korunmaya çalıştığına değinen Başkan Fadıloğlu; “ İnşallah bu zor günleri de atlatacağız. Şehit yaralarını unutmamışken böyle acı bir felaketle karşı karşıya kalmak bizi derinden sarsmıştır. Tüm duamız ve beklentimiz yaşanan deprem felaketinde can kaybının artmaması ve yeni felaketlerle karşılaşmamamızdır. Depremde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerken tüm yakınlarına da sabırlar temenni ediyorum” dedi.