ŞEHİTKAMİL 16 BİNİ AŞKIN GENÇ MİSAFİRİ AĞIRLADI

MACERA DOLU ETKİNLİKLER KATILIMCILARI MUTLU EDİYOR

Alanında uzman lider ve eğitmenler gözetiminde, pentatlon parkuru, paintball, tırmanma duvarı, zipline, yüksek ip ve engel parkurları, takım oyunları, yön bulma faaliyetleri (oryantiring)  temel kampçılık eğitimleri, bireysel oyunlar, doğal ortamlarda yaşamı sürdürebilme teknikleri gibi eğlenceli faaliyetlerin yapıldığı Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı’nda etkinlikler göz dolduruyor. Kampa katılan öğrenciler, burada katıldıkları etkinliklerle günü büyük bir mutlulukla tamamlıyor. Dülük Tabiat Parkı içerisinde 15 bin metrekare alan üzerine kurulu Gençlik Kampı’na gelen öğrenciler, 3’er günlük ve günübirlik kamp programlarında 30’ar kişilik gruplar halinde eğlendirici ve öğretici etkinlikler içeren faaliyetlerde bir araya geliyor.

 

GENÇLİK KAMP FAALİYETLERİ BÜYÜK TAKDİR TOPLUYOR

Ulaşım imkanlarından, yiyecek ve içecek ikramlarına, kamp faaliyetleri boyunca tüm etkinliklerde kullanılan kıyafetlere kadar bir çok ince ayrıntının Şehitkamil Belediyesi tarafından organize edildiği Gençlik Kampı faaliyetleri, okul idareci ve öğretmenlerinden büyük takdir topluyor. Her gün farklı bir grubu ağırlayan Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı’nda gençler, Dülük Tabiat Parkı’nın eşsiz güzellikleriyle dolu ortamında doğayı tanımaya devam ediyor.

 

KAMP FAALİYETLERİ GENÇLERİMİZİN GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı Liderlerinden İhsan Kaynak, Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı’nda gerçekleştirilen faaliyetlerin katılımcı gruplarının fiziksel ve mental gelişimine katkı sağlamanın yanı sıra temel motorik özelliklerinin gelişmesine de büyük fayda sağladığını belirtti. Kaynak, “Gençlik Kampı’nda yapılan faaliyetler katılımcıların korku, heyecan ve baskı anında kendi davranışlarını kontrol edebilme kapasitelerinin gelişmesine de yardımcı olmaktadır. Tüm bu faaliyetler esnasında katılımcıların sosyal iletişim becerileri gelişmektedir. 3’er günlük ve günübirlik kamp programlarda etkinliklerin katılımcı gençlerimizin fiziksel ve mental gelişimine büyük katkı sağladığını gözlemledik. Şu ana kadar 16 bini aşkın gencimizi kamp alanımızda misafir etmenin mutluluğunu yaşadık. Bundan sonraki süreçte de ilkokuldan üniversiteye kadar tüm yaş gruplarında eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden öğrencilerimizi kamp alanımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.