ŞEHİTKAMİL?DE EĞİTİM SEMİNERLERİ HIZ KESMİYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


HER GÜN DEGİŞİK KONULARDA EĞİTİMLER ALIYORUZ
Ali Nacar Sosyal tesisinde gerçekleşen seminere Yaprak Mahallesi ve çevre mahallelerden çok sayıda bayan katıldı. Pür dikkat anlatılan konuları dinleyen bayanlar bu tür eğitimlerin yararını çoğu kez gördüklerini, sobalı evlerde oturan kişilerin ise mutlaka bu eğitimlerden yararlanmaları gerektiği belirttiler. Mahallelerinde bulunan sosyal tesislerinden çok memnun olduklarını dile getiren Ali Nacar Sosyal tesisi kursiyerleri; “Tesisimiz çok güzel. Her gün değişik konularda eğitim alıyoruz. Dört yaşında bir çocuğum var onu tesisimizde bulunan okula bırakıyorum bende burada eğitimlere katılıyorum. Oturduğumuz semt sobalı olduğu için bilmediklerimiz öğrenmiş olduk. Herkesin bu tür önemli eğitimlerden mutlaka faydalanmaları lazım” dediler.
 
SOBA ZEHİRLENMELERİ KURALLARA UYULMASI İLE ÖNLENEBİLİR
Doğru yakılacak sobanın ısıtacağı, yanlış yakılan sobanın ise öldüreceği konusunda katılan bayanlara bilgiler veren Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesinden Şube Şefi Zeynep Tike, Soba zehirlenmelerine karşı bayanlarımızı bilgilendiriyoruz. Eğitimimizdeki ana konu ‘Doğru yakılacak sobanın ısıtacağı, yanlış yakılan sobanın ise öldüreceği’ konusuydu. Bununla ilgili Bakanlığımızın hazırlamış olduğu videoyu izleterek doğruyu yanlışı bilmelerini sağladık. Malum kış aylarında olduğumuz için bu tür eğitimleri vermemizin yararlarını çok görüyoruz. Ayrıca bu tür tesisleri hazırlayıp vatandaşların hizmetine sunan sayın belediye başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’nada çok teşekkür ediyorum” dedi.       
 
VEREM AŞISINI MUTLAKA YAPTIRIN
Seminerin ikinci konusunu oluşturan verem hastalığı nedir? bu hastalıktan nasıl korunmalıyız? konularında kursiyerlere bilgiler veren Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesinden Elif Özpekmezci ise “ Türkiye’de ve Dünyada görünen bu hastalık soluduğumuz hava ile akciğerlere giren verem bakterisinin yol açtığı bulaşıcı bir hastalıktır. Verem mikrobu, aktif verem hastalığı olan bir kişinin öksürmesi, hapşırması ya da konuşması ile havaya yayılır. Veremden korunmanın ilk yolu ise tedbirdir. Önemli olan bir koruyucu da verem aşısıdır” dedi.