ŞEHİTKAMİL?DE ORYANTİRİNG HEYECANI YAŞANDI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediyesi Dülük Mesire alanında düzenlenen Oryantiring programına Ak Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyesi Daire Müdürleri, yarışmaya katılan sporcuların velileri ile sporcular katıldı.

Yarışma başlamadan önce Milletvekili Şamil Tayyar ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na bilgiler veren Oryantiring Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Uğur Gür; “İki kilometrelik alanda 8 hedef bulunuyor. 8 hedef arasındaki toplam mesafe bir buçuk kilometre. Sporculara verilen harita ve pusula yardımıyla arazide daha önceden konulan hedefleri bulacaklar. Sahada 20 hakem arkadaşımız görev yapacak. Büyük Bayanlar – Büyük Erkekler, Genç Bayanlar – Genç Erkekler Olmak Üzere 4 Kategoriden Oluşuyor. 5 Okuldan 150 kişi katılıyor. Bu okullarımız Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu, Arif Nihat Asya Lisesi, Hasan Süzer Lisesi, Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesi ve Orhan Sevinç Lisesi’dir. Harita yardımıyla yön bulmayı ve hedefe en kısa zamanda ulaşmayı amaçlayan Oryantiring yarışması 7’den 70’şe herkesin beğeni ile yaptığı bir spordur. Bu sporda desteğini bizden esirgemeyen Şehitkamil Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Doğru uygulandığı zaman doğa sporları, fiziksel aktivitenin ötesinde güçlü bir zihin ve algı geliştirme aracı olduğunu dile getiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “Oryantiring yarışması eğlenceli olmasının yanı sıra, yön buma konusunda da öğretici bir spordur. Bireyin kendine güvenini ve inancını besleyip büyütür. Çocuklar kendi kararlarının sorumluluğunu da alırlar. Bu tür sporları ve etkinlikleri siz gençlerle birlikte devam ettireceğiz” dedi.

 

Konuşmalardan sonra Ak Parti Milletvekili Şamil Tayyar ile Şahitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu kronometre ile Oryantiring startını verdiler. Ellerindeki harita ve pusula ile belirlenen hedeflere doğru ilerlemeye çalışan sporcular, zamana karşı yarıştıkları için çok heyecanlıydılar.

 

Bu tür aktivitelerin devamını isteyen sporcular; “Şehitkamil Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Gaziantep’te Oryantiring sporunu pek bilen yok. İnşallah bu tür çalışmalarla bu sporu daha da yaygınlaştıracağız. Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz” dediler.

 

Oryantiring yarışında kategorilere göre birinci, ikinci ve üçüncü olanlara madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

 

Kategorilere Göre Oryantiring Birincileri;

 

Genç Bayanlar; ismihan Tunçer - Orhan Sevinç Lisesi

Büyük Bayanlar; Emine Açar - Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu

Genç Erkekler; Hasan Akkurt - Hasan Süzer Lisesi

Büyük Erkekler; Fetih Özkaya - Gaziantep Üniversitesi

 

Takım Kategorisinde;

Genç Bayanlar Takım Birincisi; Orhan sevinç lisesi

Genç Erkekler Takım Birincisi ;Hasan Süzer lisesi