ŞEHİTKAMİL?DEN KADINLARA EL İŞİ KURSU

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


ŞEHİTKAMİL KADINLARI MESLEK SAHİBİ YAPIYOR

Son zamanlarda kadınların istihdam edilmesine ve meslek sahibi olmalarına önemli katkılar sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, sosyal sorumluluk projeleri ile vatandaşların takdirini toplamaya devam ediyor. İnsanların daha rahat ve refah bir biçimde yaşamlarını sürdürmeleri için imkanlar ölçüsünde eğitim ve istihdam alanında ciddi çalışmalar yapan Başkan Fadıloğlu, bu yöndeki desteklerinin devam edeceğini söyledi.

 

KURSA KATILANLARA GÜNLÜK 20 TL  

Kursiyerleri ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Başkan Fadıloğlu, “İşkur ile birlikte yaptığımız proje neticesinde hem günlük 20 TL para kazanıp hem de bizim el beceri kurslarımızdan sertifika programına katılan arkadaşlarımızın sergisini geziyoruz. İşkur ile yaptığımız çalışmalar neticesinde 5 aylık bir periyotta bir taraftan meslek edinmelerini sağlamak diğer taraftan da aile bütçelerine katkı sağlamak maksadıyla bu çalışmaya girmiştik. Özellikle İşkur İl Müdürlüğü’ne bu konuda teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de bize vereceği desteği artırmasını istiyoruz. Çünkü, bizim 70’in üzerinde sosyal tesisimiz var. Fakat bu programda ancak 100 kişiye bu şekilde yevmiyeli olarak kurs verme imkanımız oldu. İnşallah bundan sonraki süreçte İşkur’da imkan olduğu takdirde bütün öğrencilerimize bu tür kurslarla yevmiye verdirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

“KURSİYERLER AİLE BÜTÇELERİNE KATKI SAĞLIYOR”

“Kurslara katılan tüm arkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum” diyen Başkan Fadıloğlu, “Tüm kursiyerlerimiz birbirinden güzel eserler ortaya çıkartmışlar. Burada kendi ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde aile bütçesine katkı sağlamak maksadıyla da yapılan çalışmalar var. Öncelik olarak kendi ihtiyaçlarını karşılayacakları nakışlarını yapıyorlar. Onun ötesinde de inşallah bunu sanat haline getirdikten sonra aile bütçelerine katkı sağlamış olacaklar” diye konuştu.

 

KURSİYERLERDEN BAŞKAN FADILOĞLU’NA ÖVGÜ

Başkan Fadıloğlu’na yaptığı çalışmalardan ve verdiği destekten dolayı teşekkür eden kursiyerler ise, “Bu kursa hem il işi becerilerimizi arttırmak hem de aile bütçemize katkıda bulunmak amacıyla geldik. Kurs süresince 20 TL para aldık. Şuanda 2 yıl bir daha İşkur kurslarından faydalanamayacağız. Bizim isteğimiz bir daha bu tür kurslardan faydalanmamız. Sosyal tesis yaptırarak burada biz bayanların el işi çalışmasına destek veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Sosyal tesisler ve başkanımızın girişimleri sayesinde el işi yaparak aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Hem iş öğreniyoruz hem de para kazanıyoruz. Allah başkanımızdan ve burada emeği geçen herkesten razı olsun” şeklinde konuştular.