ŞEHİTKAMİL?İN AİLE MERKEZLERİ AVRUPA?YA ÖRNEK OLUYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


KADIN DOSTU KENTLER PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE ÖRNEK BİR MODEL

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Ortaklığında yürütülen Kadın Dostu Kentler Programı Gaziantep İl Koordinatörü Meltem Üçler, Şehitkamil Belediyesi bünyesinde bulunan sosyal tesislerini gezerek, özellikle Aile Merkezlerinde verilen eğitimlerin ve hizmetlerin, Kadın Dostu Kentler Programı çerçevesinde örnek bir model olarak gösterdi.  

7’DEN 70’E HER TÜRLÜ EĞİTİM VERİLİYOR

7’den 70’e her türlü eğitimlerin verildiği Şehitkamil Sosyal Tesisleri’nde incelemelerde bulunan, kurstaki bayanlarla sohbet edip, kurs hocalarından aile merkezleri hakkında bilgiler alan Meltem Üçler, Pirsultan, Ali Nacar, Necip Fazıl Kısakürek sosyal tesislerini gezdi.

FAALİYETLERİMİZİ YAKINDAN İNCELEYEREK BİZLERDEN BİLGİ ALDI

Aile merkezlerinin insanların yaşamındaki bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan kurs hocaları konuşmalarında ; “Aile merkezlerimiz gerçektende örnek bir proje olarak faaliyetini sürdürüyor. Kadın Dostu Kentler Programı Gaziantep Koordinatörü Meltem Üçler bizleri ziyaret ederek mutlu etti. Faaliyetlerimizi yakından inceleyerek bizlerden bilgi aldı. Kursiyerlerimizle ile sohbet etti. Çocukların çalışmalarını inceledi ve çalışmalarımızdan memnun kaldı. Bizler yılın on iki ayı faaliyetlerimizi yaparak ailelerimiz ile uyumlu bir yaşantı sürdürüyoruz. Merkezlerimiz de her yaşa hitap edecek aktivite ve kurslarımız var. Burası adeta ikinci evimiz haline geldi. Aile merkezine geldiğimiz zaman terapi görmüş gibi oluyoruz. Evimize daha mutlu gidip çocuklarımızla ve eşimizle daha iyi ilişkiler kurabiliyoruz. Bize bu imkan ve olanakları sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve hocalara çok teşekkür ediyoruz” dediler.