ŞEHİTKAMİL?Lİ YEMENİLER DURMUYOR

YENİ GÖSTERİLERLE GAZİANTEP HALKOYUNLARINI ANLATACAĞIZ

Türkiye Halkoyunları Federasyonu 2012 yılı Büyükler Geleneksel Dal Türkiye Şampiyonasında ilk yılında yüzlerce kulüp arasında Türkiye 4. olarak büyük bir başarının altına imza atan Şehitkamil Belediyespor Kulübünün, yeni sezondaki hedefi, geleneksel ve stilize dalda il ve bölge şampiyonlukları elde ederek Türkiye’nin marka kulüpleri arasında Gaziantep’i zirveye taşıyabilmek. Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu Antrenörü Sait Koca 2013 sezonunu ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “ Geçtiğimiz dönem içerisinde ki en önemli hedefimiz Gazianteplilere halkoyunları branşını hem bir sportif etkinlik hem de kültürel bir aktivite olarak sevdirebilmekti. Dönem içerisinde ulaştığımız üye sayıları ve spor okullarında eğitim gören yüzlerce sporcumuzun olması bu anlamda başarıya ulaştığımızı gösterdi. Bundan sonra ki hedefimiz ise halkoyunları branşına gönül veren sporcu arkadaşlarımızla yarışmalara katılacağımız geleneksel ve stilize dallarda Gaziantep yöresi oyunlarını en güzel motiflerle ve figürlerle anlatmak ve bu doğrultuda başarılar elde etmek olacak” dedi.

ŞEHİTKAMİL KÜLTÜRÜ GELECEĞE TAŞIYOR

Yıl içerisinde farklı yaş guruplarına yönelik açtığı kurslarla, haftanın her günü aralıksız eğitimin devam ettiği Şehitkamil Halkoyunları Spor Okulunda şu anda 200 aşkın sporcu eğitim görüyor.  Gaziantep yöresi dışında Roman, İzmir ve Aydın yöresine ait oyunları öğretildiği spor okullarında eğitim gören kursiyerler böyle bir kursun modern bir mekanda ve ücretsiz olarak halkın hizmetine açılmış olmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na bu hizmetten dolayı teşekkürlerini ilettiklerini dile getirdiler.